Vi kunde tidigare i Januari rapportera om en ny telefon från LG som gick under namnet Optimus Black. Enligt lagerstatus från flera butiker kan vi bekräfta att den lanseras i slutet av månaden och vid första anblick ser den nya telefonen ut som ett intressant tillskott på marknaden.

Den nya luren från LG kommer med en SoC från Texas Instruments, TI OMAP 3630 med en ARM Cortex-A8 kärna på 1 GHz och PowerVR SGX530 som grafikprocessor och så har man lagt till 512 MB RAM. TI OMAP 3630 är byggd på en 45nm tillverkningsprocess och kretsen i helhet ger inte telefonen samma höga prestanda som LG Optimus 2X eller Samsung Galaxy S II vi testat här på NordicHardware, utan ligger ungefär i linje med resterande smartphones ute idag. Telefonen kommer utrustad med Android 2.3 (Gingerbread) något som inte är allt för vanligt idag.

Men LG Optimus Black kommer med en ny NOVA-skärm med en upplösning på 800×480 och en ljusstyrka på 700 nits, som kan jämföras med Super AMOLED som erbjuder en ljusstyrka på 300 nits, eller Apple iPhone 4 som ger 500 nits med sin Retina-skärm. Enligt LG ska den nya skärmen dra 50% mindre än andra i vanlig inomhus miljö, och något mindre utomhus där skärmen ska vara användbar även i solljus.

Optimus Black mäter in på nätta 122 x 64 x 9.2 mm och väger 109 gram. Vi ser 2 GB inbyggt lagringsutrymme som kan utökas med hjälp av ett microSD-kort. Övriga funktioner är en 5 megapixel kamera, en 2 megapixel kamera i fronten för videosamtal, gyro-sensor, WiFi och till slut ett batteri på 1 500 mAh. Även ett nytt typ av gränssnitt ska finnas närvarande för att kunna utföra vissa kommandon beroende på hur man rör på telefonen.

Priset lägger sig på 3590 kr vilket bara är hundralappar ifrån LG:s egna Optimus 2X vilket får oss att fundera på om fördelarna i Optimus Black överväger den lägre prestanda telefonen skeppas med?

Relaterad nyhet:

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Swedish Berserk Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Svensken
Medlem
Svensken

Ser fin ut. Lite högt pris kanske som nämnts i artiklen.