LG har idag officiellt tillkännagivit att man under Mobile World Congress den 14-17 februari i Barcelona ska visa upp världens första smartphone med 3D-funktionalitet. Man avslöjade i ett kort uttalande att Optimus 3D kommer att stöjda inte bara uppspelning av 3D, utan även inspelning. Tidigare under dagen dök även telefonen upp på framför kameran.

Optimus 3D ser ut att bli LG:s nästa stora dragplåster på smartphonemarknaden och efter att man var först i världen med att presentera en telefon med NVIDIA:s processorkrets Tegra 2, Optimus 2X, har man nu tänkt sätta nästa fjäder i sin hatt. LG Optimus 3D kommer att utrustas med en 3D-kapabel pekskärm som inte kräver några extra glasögon för att ge bjuda på 3D-effekter.

LG menar att det stora problemet med dagens 3D-marknad är det snåla utbudet av 3D-material. Något tillverkaren själv löst genom att förse Optimus 3D med dubbla kamerasensorer för inspelning av just 3D-material direkt i telefonen. 

Optimus 3D ska även komma utrustad med HDMI-utgång samt DLNA-stöd för att på så sätt kunna strömma 3D-material även till TV-apparater och andra bildkällor. 

De fullständiga specifikationerna är ännu inte avslöjade men enligt rykten ska telefonen få en 4,3 tum stor bildskärm som med 800×480 pixlars upplösning väntas utrustas med NVIDIA:s nya Tegra 2 3D processorkrets. Som med dubbla 1,2 GHz Cortex-A9 kärnor ska vara kapabel att hantera inte bara högupplöst video utan även telefonens 3D-funktionalitet.

Mer information om Optimus 3D lär vi få veta i mitten av februari, tills dess får man kika på det första fotot som dykt upp av den nya 3D-luren.

optimus3d

 

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid