LG OLED matchar LCD-TV i input lag – 21,3ms vid HDR-gaming

OLED kontrar LCD i gaming och input-lag

2

LG har med årets OLED-TV-modeller minskat input lag till rekordlåga nivåer och ger spelprestanda i klass med LCD.

TV-apparater med OLED-paneler kritiserades länge för märkbart input lag. Något som gjort TV-apparaterna mindre lämpade för snabba spel kopplade till en dator eller spelkonsol.

Med 2017 års OLED-modeller har dock LG lyckats sänka skärmarnas input lag rejält. Tidigare nivåer för OLED-TV-apparater har laget på upp till 50 – 60 millisekunder (ms) medans mer traditionella LCD-skärmar lyckats ta sig ned mot 20 ms.

LG OLED TV inout lag

Fjolårets OLED-modeller kunde LG med hjälp av mjukvaruppdateringar pressa ned till runt 30 – 35 ms, vilket var en markant skillnad mot tidigare. Med årets nya TV-apparater har LG lyckats få ett input lag på minimala 21,3 millisekunder, både genom uppdateringar av mjukvara och hårdvara.

Ett stort steg framåt för OLED som nu användas av flera andra aktörer som Sony, Philips, Panasonic och Bang & Olufsen på TV-marknaden.

IFA bakom kulisserna

Fler artiklar från IFA 2017

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Erik EmanuelssonAnders Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Anders
Gäst
Anders

Hej, saknar namnet på modellserien som det gäller.

Erik Emanuelsson
Gäst
Erik Emanuelsson

Troligtvis handlar det om årets modeller där C7 i 55″/65″ är de som är överkomliga för oss dödliga. Kanadensiska rtings.com har bra tester av TV och C7 har i nuläget ner till 21.1ms inputlagg i ett av de tolv modes de mäter – 4k @ 60Hz + HDR. De flesta modes ligger aningen högre, men om post processing är påslaget eller om man lämnar Game mode kan det dra iväg till över 100ms. Fjolårets instegsmodell B6 har med senaste firmware mellan 27.6-28.5ms inputlagg i de bästa game modes enligt rtings.com.