LG och Nvidia riktar sin fokus till spelsugna konsumenter med årets OLED-baserade TV-apparater genom att bli först på marknaden att implementera G-Sync kompatibilitet i en rad existerande produkter.

I en kommande mjukvaruuppdatering kommer en uppsättning av LG:s OLED-baserade TV-apparater bli kompatibla med Nvidias teknik G-Sync. Mer specifikt rör det sig om modellerna 65E9, 55E9, 77C9, 65C9 och 55C9 som nu validerats genom testprogram. Huruvida LG har andra modeller som genomgår samma tester hos Nvidia och kan komma att certifieras med kompatibilitet för G-Sync vid ett senare datum framgår dock inte.

”Det är ingen hemlighet att LG:s OLED-TV-modeller är eftertraktade bland gamers över hela världen och vi är fast beslutna att göra spelupplevelsen på OLED optimal för dem. Med tillägget av NVIDIA G-SYNC visar vi att OLED-tv har stöd från världens främsta varumärke inom spelhårdvara med målet att deras produkter ska prestera på bästa möjliga sätt.” – >Sam Kim, LG

Detta innebär att PC-spelare med Nvidia-grafikkort kan avnjuta gaming utan ”tearing” vid en uppdateringsfrekvens på upp till 120 hertz (Hz) på sin TV genom att koppla den till sin dator. Sett till input lag hävdar LG att det ska röra sig om cirka sex millisekunder för 1 440p-material vid 120 Hz och 13 millisekunder för 4K-material vid 60 Hz.

”Vi är glada över att tillföra G-SYNC-kompatibelt stöd till årets nya OLED-TV-apparater från LG samt HDMI Variable Refresh Rate-stöd till våra GeForce RTX 20-seriens GPU:er. Gamers kommer att häpna över responsiviteten och de realistiska bilderna på dessa TV-apparater när de spelar de senaste PC-spelen med raytracing i realtid som GeForce möjliggör” – Matt Wuebbling, Nvidia.

Precis som Nvidia nämner i ovanstående uttalande har nu företagets Geforce RTX 20-serie av grafikkort uppdaterats med stöd för variabel uppdateringsfrekvens (VRR) över HDMI. Tidigare har VRR endast varit tillgängligt för användare som kopplat sina bildskärmar via DisplayPort. Det framgår dock inte om Nvidia planerar att implementera detta stöd hos andra bildskärmar eller TV-apparater. Skulle detta ske däremot kommer G-Sync att bli tillgängligt för mer eller mindre alla PC-spelare.

Som tidigare nämnt kommer stödet för G-Sync att implementeras via en mjukvaruuppdatering till TV-apparaterna. Exakt när denna uppdatering kommer att bli tillgänglig för konsumenter är däremot ingenting som framgår i LG:s pressmeddelande. Däremot kommer den att dyka upp någon gång ”under de kommande veckorna”.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid