LG fortsätter trycka ut spännande hårdvara på smartphonemarknaden och företagets senaste alster på den koreanska marknaden – Optimus G – har mycket godsaker att bjuda på. Vad sägs om en fyrkärnig Snapdragon S4 CPU, LTE samt en 4,7 tums HD-skärm med minimala skärmkanter.

LG Optimus G har tillkännagivigts i Korea och det är tyvärr osäkert när telefonen hittar till våra breddgrader, men en global lansering ska ske under året. LG som aldrig varit sena med att anamma ny teknik i sina Android-telefoner verkar ha något trevligt på gång med sin nya toppmodell.

Optimus G blir en av de första telefonerna på marknaden med Qualcomms fyrkärniga Snapdragon S4 processor som med en klockfrekvens på 1,5 gigahertz även kommer med en rejält spetsad grafikdel i form av Adreno 320. LG parar Qualcomms Snapdragon S4 APQ8064 processor med ett dedikerat LTE-modem samt hela 2 gigabyte ramminne.

Telefonen bygger bokstavligt talat kring en 4,7 tums True HD-skärm som med 720 x 1 280 pixlars upplösning även kommer med fullt integrerad pekteknik direkt i panelen. Detta gör skärmen extra tunn, något som gjort att LG matchat skärmen med en extra tunn skärmram på blott 3 millimeter. Tillverkaren hävdar också att skärmen smälter in i telefonens framstycke när den är avslagen.

Untitled-1

Själva telefonen mäter 8 millimeter i profil och kommer även utrustad med en kamera på 13 megapixel, samt ett ganska väl tilltaget batteri på 2 100 milliamperetimmar. LG poängterar också att man själv tillverkat merparten av komponenterna i telefonen, från det nya batteriet med längre livslängd till den högupplösta skärmen och telefonens hölje.

När Optimus G debuterar i Korea under september månad blir det med Android 4.0 Ice Cream Sandwich under skalet. Vilken mjukvara Optimus G kommer att använda när telefonen rullar ut i övriga delar av världen är oklart. Vi hoppas givetvis på Android 4.1 ”Jelly Bean” men det är inget vi skulle satsa några pengar på. Den globala lanseringen väntas ske senare i år men om Sverige ingår i denna lansering kan vi inte svara på i dagsläget.

Källa: LG Korea


Relaterade artiklar:

Annons

8
Leave a Reply

Please Login to comment
8 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
BaxtexSegen01Glenny GlennSwedish Berserk Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem

…”från det nya batteriet med [i][b]lägre[/b][/i] livslängd till den högupplösta skärmen och telefonens hölje”

Jag hoppas att ni menar [i]längre [/i] annars får nog LG de svårt;)

Jacob Hugosson
Medlem

Lägre batteritid är ingenting att skylta med 😉 Korrigerat felet! 🙂

Micke
Medlem
Micke

Ser helt klart intressant ut. Den är dock rektangulär med rundade hörn. Dem får se upp för apples kommande stämning. /s

Svensken
Medlem
Svensken

Gillar denna skarpt. Rejäl SoC i kombination med förhoppningsvis bra batteritid! 🙂

Medlem
WIRN

Verkar riktigt trevlig, synd bara på den högupplösta kameran…

Glenny Glenn
Gäst
Glenny Glenn

Trevlig på pappret, fungerar eventuellt 4 månader efter lansering. Har bittra minnen från de två! Optimus X2 som jag har genom jobbet. Mjukvarubuggar så det står härliga till.

Segen01
Gäst
Segen01

LG borde nog satsa på ren vanilla android OS.
Dom är inte kända för buggfri mjukvara och snabba uppdateringar.
Det är det enda som hindrar mig från att köpa en LG telefon.
Annars är dom j*vligt snygga

Anton Gustavsson
Medlem
Anton Gustavsson

Trist bara Att LGs mjukvara brukar vara sämst. Var inne på att köpa en LG Optimus 2X ett tag men mjukvaran verkade vara hur dålig som helst.