LG sägs nu bekräftat att man under fjärde kvartalet 2010 kommer att lansera en Android-baserad tablet på marknaden. Några detaljer om enhetens specifikationer är ännu inte spikade men det borde betyda att även andra tillverkare börjar bli redo med sina alster.

LG har redan flera Android-baserade smartphones på marknaden och även om man inte riktigt fångat konsumenternas intresse ännu verkar man ha stor tro på Android-plattformen.


Googles Chrome OS Tablet koncept

Med ett lanseringsdatum under fjärde kvartalet gissar vi att Android 2.2 FroYo är den version av operativsystemet som driver den nya multimediaplattan. Alternativt en ny version med bättre stöd för tablets där högre upplösningar och större skärmar kommer att bli aktuellt.


Googles Chrome OS Tablet koncept

Hårdvarumässigt skulle vi tippa på NVIDIAs Tegra 2 SoC som verkar bli valet för de flesta PC-tillverkare när det kommer till första generationens Android-tablets. Men allt detta är än så länge spekulationer.

Vi har i alla fall sett Googles egen tolkning av Chrome OS på tablets, något som kanske är en vink om vad Android för tablets kan komma att se ut.

{youtube width=”560″ height=”340″}debO2FroXA0{/youtube}

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid