LG är en av de första skärmtillverkarna som lanserar 34-tums modeller med ultrawide-upplösning på 3 440 x 1 440 pixlar och de nya skärmarna 34UC97 samt 34UC87 fångade våra hjärtan på IFA-mässan i Berlin. När vi sedan blev insläppta i LG:s privata visningsrum fick vi se vad dessa skärmarna är kapabla till.

LG passade på att visa upp en extrem skärmkonfiguration med inte mindre än sex stycken LG 34UC87 skärmar sammanfogade likt en skärmvägg med den makalösa upplösningen av 10 320 x 2 880 pixlar. Det mest spännande förutom upplösningen på skärmväggen var det faktum att skärmarnas lätt böjda paneler faktiskt gör en sådan konstellation mer lättanvänd och matchar periferiseendet på ett bättre sätt än en motsvarande lösning med platta skärmpaneler.

Att sammankoppla sex stycken 34-tums ultrawide WQHD-skärmar är knappast en särskilt lätt eller billig historia men trots allt ett spännande koncept för att visa vilka skärminstallationer som går att göra med den nya generationens bödja skärmpaneler.

I dagsläget finns det inga klara prisuppgifter för vare sig LG 34UC97 eller företagsmodellen 34UC87 – men kanske bäst så då LG i dagsläget inte säljer skärmar på svenska marknaden. Men drömma går ju.

Relaterade artiklar

Annons

4
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
DecrypheAnton KarmehedMichael Zqube_gbg Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Jimi Hendriksen
Medlem
Jimi Hendriksen
Michael Z
Gäst
Michael Z

Hur drev man dessa skärmar? Antar att det var ett eller flera AMD kort?
Så överdrivet dyrt blir det ju faktiskt inte så lite mer info kunde berätta om i artikeln.
Pris/skärm.

Till nästa gång får ni gärna titta på vad det är för fästen de använder.

Hans
Medlem
Hans

[quote name=”Michael Z”]Hur drev man dessa skärmar? Antar att det var ett eller flera AMD kort?
Så överdrivet dyrt blir det ju faktiskt inte så lite mer info kunde berätta om i artikeln.
Pris/skärm.

Till nästa gång får ni gärna titta på vad det är för fästen de använder.[/quote]
Med AMDs Eyefinity6-varianter av deras grafikkort så är det inget problem att koppla in upp till sex stycken 4k-skärmar. Själv kör jag redan 2 x 4k med mitt HD7970 – alldeles härligt för att jobba med.