LG har redan idag en av de mest spännande smarta klockorna på marknaden med sin LG G Watch R. Smartklockan har med sitt runda klockhus blivit en av de mest omtalade modellerna hittills och nu spinner LG vidare på framgångarna genom att presentera G Watch Urban – en mer stilren variant som ska visas upp närmare på MWC 2015.

LG Watch Urban är byggd på samma stomme som sitt syskon G Watch R med en Snapdragon 400 processor på 1,2 gigahertz samt en 1,3 tums P-OLED skärm med en upplösning av 320 x 320 pixlar. Även internminnet på 512 megabyte samt det 4 gigabyte stora lagringsutrymmet känner vi igen från G Watch R.

Den stora nyheten med Watch Urban ligger i klockans estetiska design där LG nu satsat på en mer stilren och sober design. Redan G Watch R fick en hel del god kritik för sin mer klocklika design men med Urban tar LG det hela ett steg längre och försöker skapa en smartklocka som kanske bättre matchar klassiska klockfantaster. Ett mjukare och enklare formspråk matchas med en boett i rostfritt stål med en polerad finish i antingen silver eller guld, vilket matchas med ett sytt läderband.

Den mer eleganta G Watch Urban är med måtten 45,5 x 52,2 x 10,9 millimeter marginellt mindre än sitt syskon men rymmer ett lika stort batteri på 410 milliamperetimmar och är vattentät enligt IP67 certifieringen. Som väntat är operativsystemet i klockan Googles Android Wear och Urban kan paras med Android-telefoner som kör Android 4.3 eller senare.

Specifikationer

· Processor: 1.2GHz Qualcomm Snapdragon 400 
· Operativsystem: Android Wear
· Skärm: 1.3-inch P-OLED Display (320 x 320, 245ppi) 
· Storlek: 45.5 x 52.2 x 10.9mm 
· Minne: 4GB eMMC / 512MB LPDDR2 
· Batteri: 410mAh 
· Sensorer: 9-Axis (Gyro / Accelerometer / Compass) / Barometer / PPG (Heart Rate Sensor) 
· Färger: Gold / Silver 
· Övrigt: Dust and Water Resistant (IP67)

Med en mer sober design och högkvalitativa tillverkningsmaterial är det ingen vidare vild gissning att LG G Watch Urban blir en lite mer påkostad historia än G Watch R som idag kostar runt 2 500 kronor. Prisuppgifter för LG G Watch Urban väntas dyka upp först när klockan väl är redo för butikshyllorna.

Källa: Newswire

Relaterade artiklar:

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
anynoymylRackhamDenRöde Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
RackhamDenRöde
Gäst
RackhamDenRöde

Nu börjar det likna nåt.. 🙂

anynoymyl
Gäst
anynoymyl

[quote name=”RackhamDenRöde”]Nu börjar det likna nåt.. :)[/quote]
sant de lol XDDDDDDD