LG Easy Smart är något så udda som en Android-telefon med fysisk siffertangenter och klassisk clamshell design. Vikbara telefoner gick ur mode ungefär samtidigt som de smarta telefonerna gjorde entré på marknaden men nu försöker LG föra samman det bästa av två världar – vi har klämt på notsalgiluren LG Easy Smart.

LG Easy Smart ser på håll ut som en stor clamshell-telefon från Nokia och Sony Ericssons storhetstider men det är alltså koreanska LG som ligger bakom telefonen och det är inte den enda överraskningen i historien. Den närmast retroliknande designen paras med en 3,2 tum stor färgskärm med 320 x 480 pixlars upplösning samt en fullversion av Googles smarta operativsystem Android 5.1. Telefonen är ganska väl tilltagen i sina mått men känns robust i handen och känslan av att stänga sin vikbara telefon ger oss onekligen nostalgikänslor.

De traditionella siffertangenterna har även T9-funktionalitet men matchas även av en handfull specialknappar för Android, både för navigering och snabbkommando som att öppna dina favoriter, starta kameran och liknande. Under skalet sitter även en fyrakärniga Snapdragon 210-processor på 1,1 gigahertz, 1 gigabyte ram, 4 gigabyte lagringsminne,t plats för microsd-kort samt ett utbytbart batteri på 1 700 milliamperetimmar. Kamerasensorn är på blygsamma 3,2 megapixel och telefonen mäter 117,7 x 58,7 x 16,6mm i hopfällt läge.

LG Easy Smart ska dyka upp i svenska butiker inom kort och ska med 4G-stöd få ett riktpris på 1 990 kronor inklusive moms. Telefonen riktar sig mot de konsumenter som inte vill tumma på funktionaliteten i sin telefon men fortfarande få tillgång till fysiska knappar och en robust design.

Läs mer:

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
metalmuminpege63 Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
pege63
Gäst
pege63

Amen fast Samsung hade redan Samsung GALAXY I9230/I9235 för 2-3 år sedan

metalmumin
Gäst
metalmumin

En del av mig vill att Motorola RAZR gör en reboot. RAZR2 var den skönaste mobiltelefonen jag ägt. Därefter blev det Nexus S och nu Xperia Z – som är för övrigt längst officiellt supportade telefonen i Androids historia. Längre än Googles egna Nexus telefoner.