LG har blivit en aktad aktör på TV-marknaden de senaste åren och inte minst tack vare sin OLED-teknik. Nu börjar företaget sälja toppmodellen på 77-tum för 299 999 kronor.

LG OLED 77G6V är inte bara den största OLED-tv att tillverkas det är också den idag dyraste på marknaden. Prislappen landar alltså på smått galna 299 999 kronor inklusive moms och då är det med en platt panel på 77-tum med ultrahd 4k-upplösning om 3 840 x 2 160 pixlar. LG:s monstertv stödjer precis som sina mindre syskon på 55- och 65-tum HDR 10 samt Dolby Vision och drivs av tillverkarens eget webos 3.0-operativsystem.

LG:s toppmodell ingår i företagets signatureserie och kommer i en stilren design med en 4.2-kanals soundbar fäst i underkant av tvn med en effekt på maximalt 80 watt. I signatureserien ingår även på platsen-service ifall något skulle strula med din TV och det kan vara en tröst för den som lagt ut närmare 300 000 kronor på sin nya OLED-tv.

Förutom en hissnande prislapp behöver intresserade köpare se till att man får plats på TV-bänken. Med sin 77-tum stora panel mäter LG OLED 77G6V knappt 190 cm i bredd och väger 52 kilo med sitt stöd inkluderat.

För den som inte vill betala knappt 3 900 kronor per tum finns lillebror LG OLED65G6V på 65-tum som med en prislapp på ”nätta” 68 890 kronor sänker den kostnaden till drygt 1 000 kronor per tum.

Att leva med OLED: Sorry, men storleken spelar verkligen roll

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

14
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
10 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
MorkulAnton KarmehedFixa eran login Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem

Skulle välja Sony Z9D 75 tummaren alla dagar i veckan.
Svärtan till LGs toppmodell är givetvis inget Sony kan slå men svärtan som man har lyckats trolla fram med sin Blacklight Master Drive, är väldigt imponerande för att vara LCD. Färgåtergivning av det jag har sett vinner Sonyn men nu krävs det dock att båda är kalibrerad och står intill varandra för att man verkligen skall kunna se skillnad.

Morkul
Medlem
Morkul

Ja det ända jag har sätt av Sony Z9D färgåtergivning är när Sony själva visade en hade en LG Oled vid sidan om. Såg riktigt bra ut tills man insåg vilken LG tv det var. Såg senare samma LG TV med G6:an bredvid och det var en djurisk skillnad. Känslan är att Oled trots allt har bättre färgåtergivning men det är trots allt bara en känslan, vi får vänta tills vi får oberoende tester. Dock saknar Sony Dolby Vision vilket är en nackdel, stor sådan.

Medlem

Jag hade hemskt gärna velat veta vilken OLED man hade. Deras OLED är inte dålig någonstans om det så är från den billigare B6 serien till toppmodellen, så där har jag svårt att se att skillnaden är så drastisk som du försöker göra gällande.

Morkul
Medlem
Morkul

Nu kommer jag inte ihåg modellnumret exakt med det var LG OLED EA**** från 2014, samma jämförelse har jag sätt på flera YouTube videos. Och att jämföra den emot bara vad som släpptes året efter är som dag och natt. Hur det är att jämföras med vad som släpps nu vet jag inte. Men som sagt man ska ALDRIG lita på tillverkarnas egna jämförelser oavsett vad och hur de är genomförda.

Medlem

Du säger alltså att Sony skulle ha ställt upp med en kurvad OLED från 2014. Att ställa kurvad mot en plan TV har jag väldigt svårt att tänka mig att man skulle göra, hur mycket man än försöker promota sin ZD9. Och skulle man nu ställa en plan TV 2014 så skulle det i sådana fall vara en LG 55EA8000 och där har jag också svårt att tänka mig att man skulle ställa upp med just den modellen. Först och främst så har den modellen ett väldigt säreget utseende i form av en tavelram, sen finns den bara i 55… Läs hela »

Morkul
Medlem
Morkul

Nej kurvad var den inte, jag kan dubbelkolla med kollegan som också var med på mässan då han har bättre koll på TV än jag, dessutom har han en del film och foton. Dock är jag helt säker på att det var en LG från 2014 och när jag visades EXAKT samma TV sida vid sita med LGs nya så var det som natt och dag.

Magnus
Medlem
Magnus

Hoppas Lazer kan komma snabbt nu. Lazer i allt det är framtiden.

Medlem
Wargreymon

Måste bara fråga, men vad är Lazer? Kan inte hitta något om det inom skärmar.

Medlem
Wargreymon

77″ låter mumma, men väntar på att 65″ 4K OLED går ner till lite normala priser.

Fixa eran login
Gäst
Fixa eran login

Fast 77″ blir 170 cm på bredden (enligt https://www.sven.de/dpi/).