LG:s nästa Android-flaggskepp i smartphoneformat kommer att presenteras den 28 april. Detta bekräftar LG i en inbjudan till pressen. Den kommande produkten kommer utrustad med en ny kamera med ett bländartal på f/1,8 och Android Lollipop sägs få ett nytt överliggande gränssnitt kallat LG UX 4.0.

LG G3 presenterades under våren 2014 som det sydkoreanska företagets bästa Android-telefon för året. Ett år senare är det inte konstigt att företaget nu bekräftar att nästa flaggskepp kommer att kallas LG G4 och att dess presentation är nära. I en inbjudan till pressen bekräftar LG nu att LG G4, som den kommande produkten kommer att kallas, presenteras den 28 april.

Kameran går från f/2,2 till f/1,8

Detaljerna kring den kommande telefonen är oklara. Enligt rykten är det troligt att LG G4 använder en 5,5 tum skärm med samma QHD-upplösning (2 560 x 1 440) som sin föregångare men med bättre kontrast och färgåtergivning. Vissa rykten pekar dock på att telefonens skärm har en ännu högre upplösning än LG G3. En sak som är säker är i alla fall att LG G4 har en kamera som fångar bilder med ett lägsta bländarvärde på f/1,8. Detta kan jämföras med Samsung Galaxy S6:s f/1,9 eller LG G3:s f/2,2. Ett lägre bländartal ger större ljusinsläpp till kamerasensorn och generellt högre bildkvalitet.

Enklare användargränssnitt

Inför presentationen har LG också bekräftat utseendet på telefonens mjukvara. LG UX 4.0 är namnet på företagets kommande överliggande användargränssnitt. Den nya versionen av mjukvaran sägs fokusera på användarvänlighet och beskrivs som ”lättare” och ”enklare att använda” än tidigare versioner. UX 4.0 sägs ntroducera nya funktioner så som en så kallad Smart Bulletin som samlar information från olika källor för att visa dem på en plats.

Exakt hur mjukvaran ser ut och vilka nyheter den introducerar får vi ta del av den 28 april. Värt att notera är också att de bilder som LG läckt av telefonen antyder att G4 kommer få en läderliknande baksida, ett tydligt skifte från de glansiga plastbakstycke vi vant oss vid. Nordichardware kommer givetvis rapportera på plats från lanseringen den 28 april.

Källa: Android Central

Relaterade artiklar:

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid