LG har i ett kort uttalande bekräftat att en uppdatering för TV-apparater från tillverkarens planerad att lanseras senare i år kommer lägga till stöd för Dolby Atmos tillsammans med AppleTV och AirPlay 2.

LG har nyligen börjat rulla ut AppleTV-appen för sina smarta TV-apparater lanserade under år 2019. Däremot har flera användare påpekat att appen saknar stöd för Dolby Atmos. Detta är något som kommer att ändras på ”senare i år” med en uppdatering till TV-apparaterna LG bekräftat är på väg.

Till hemsidan FlatpanelsHD har LG lämnat det korta uttalandet ”Stöd för Dolby Atmos kommer att komma senare under året”. Detta ska gälla både AppleTV och Apples AirPlay 2.

Detta innebär att ägare av de TV-apparater som komma motta den kommande uppdateringen inte bara kommer kunna njuta av Atmos via AppleTV. Tekniken kommer även att vara tillgänglig för användare som nyttjar det inbyggda AirPlay 2-stödet i TV-apparaterna för att streama till sin TV. Även om en AppleTV används eller ej.

LG har dock inte bekräftat något exakt datum för när denna uppdatering kommer att bli tillgänglig för konsumenter. Tillverkaren har inte heller bekräftat om det gäller för precis alla smarta TV-modeller som lanserades ifjol eller om det bara visar sig bli några väl valda modeller.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid