Allt fler tillverkare anammade OLED-tekniken under 2017 och 2018 börjar inte sämre när LG visar upp en ny rekordstor 88-tums 8K OLED.

Det finns idag OLED-TV att köpa från en mängd olika tillverkare som LG, Sony, Philips och Panasonic. Det är samtidigt LG Display som är kärnan i hela OLED-verksamheten som enda tillverkare av stora OLED-paneler. När hemelektronikbranschen nu laddar upp inför CES 2018 i Las Vegas är det därför föga överraskande att LG är de som slår hårdast på OLED-trumman.

LG har redan idag en 77-tum stor 4K OLED-TV på marknaden men under CES 2018 höjer LG ribban ytterligare. Företaget visar nu upp den första OLED-skärmen på marknaden som mäter över 77 tum och det med en 88-tum stor 8K-modell. Det betyder att LG:s nya OLED-panel har 4 gånger fler pixlar att stoltsera med än dagens högupplösta 4K-apparater, exakt 7 680 x 4 320 pixlar.

8K OLED utan prislapp eller lanseringsdatum

LG har ännu inte avslöjat mycket mer om sin nya monster-TV än att de första testexemplaren nu alltså finns att beskåda. Med tanke på att en 77-tum 4K OLED idag fortfarande kostar närmare 200 000 kronor lär en 88-tums 8K-modell kosta mångdubbelt mer. Det största problemet är nog samtidigt att LG inte avslöjat något lanseringsdatum samt att det lär vara förtvivlat svårt att hitta bra 8K-material att spela på TV:n.

NordicHardware kommer i sedvanlig ordning finnas på plats under CES i Las Vegas så håll utkik för en närmare titt på LG:s kommande OLED-flaggskepp.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
2 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Anthon Sislid
Anthon Sislid
6 Årtal sedan

LG sålde en 4K tv utan HDMI som stödde 4k och då gjorde den ingen nyttja.
Är denna 8k Tv:n försedd med hdmi som klarar av 8k då

Jonatan petersson
Jonatan petersson
6 Årtal sedan
Reply to  Anthon Sislid

Har tvn nätverk kan man väl se på material i 4k och 8k oavsett om hdmi klarar det eller ej.