LG 38UC99 – Världens största ultrawide-skärm kan även ladda din dator

3 840 x 1 600 pixlars upplösning varvas med AMD Freesync

0

Världens största ultrabreda skärm heter numera LG 38UC99 och är inte bara på hela 38-tum utan stödjer även AMD Freesync samt kan ladda din laptop med dess bildkabel.

LG presenterar inte mindre än två rekordbrytande skärmar på IFA och när redaktionen vilar ögonen på de nya modellerna är det inte bara klassisk skärmfunktionalitet som får oss intresserade. LG 38UC99 är toppmodell och tillika världens största ultrabreda skärm på 38, eller mer exakt 37,5 tum. Den stora IPS-panelen är välvd för att skapa en omslutande inlevelse och har en upplösning på 3 840 x 1 600 pixlar, den ultrabreda varianten av ultrahd-upplösning. Medan uppdateringsfrekvensen inte når högre än 60-75 hertz finns det stöd för AMD Freesync som bör ge följsamt flyt för spelare med AMD Radeon-grafikkort.

Utöver de mer traditionella specifiktionerna finns det även gott om övriga funktionalitet. Skärmen stödjer USB Type-C och kan med en ensam USB-kabel hämta bild från en bärbar dator samtidigt som den laddas över samma kabel. Det finns även integrerade högtalare med bluetooth-koppling samt att du själv kan bestämma hur du ska fördela skärmytan när du kopplar in fler enheter med bild-i-bild funktionen.

LG 38UC99 känns med sina 38 tum som nästan den optimala storleken fören ultrabred skärm och ger ett positivt intryck på plats. Huruvida LG börjar sälja skärmen i Sverige är ännu oklart men prislappen bör då landa på runt 14 000 kronor.

LG 34UC79G är också en rekordskärm enligt LG då den är först med att leverera 144 hertz på en ultrabred IPS-panel. Skärmen är på 34 tum och upplösningen på något mer återhållsamma 2 560 x 1 080 pixlar. Med stöd för Freesync och sina snabba uppdateringsfrekvenser är det en kompetent gamingskärm på pappret men upplösningen kan kännas något snål med tanke på skärmens storlek. Här finns ingen USB Type-C-koppling men likväl USB 3.0 med snabbladdning för din mobiltelefon.

LG 34UC79G ska dyka upp på marknaden i oktober med en prislapp på motsvarande 7 000 kronor. Även här är det dock oklart om skärmen kommer till Sverige där LG idag inte aktivt säljer sina skärmprodukter.

Gamescom 2016

Fler artiklar från IFA 2016

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid