Lenovo har nu officiellt lyft på locket för den färdiga upplagan av företagets böjbara laptop X1 Fold. Även företagets lättaste ThinkPad-enhet kallad X1 Nano har nu avtäckts.

I början av året under CES-mässan såg vi Lenovos böjbara laptop X1 Fold för första gången. Sedan dess har det varit ganska tyst kring enheten men nu har Lenovo bekräftat att X1 Fold officiellt är här.

Lenovo X1 Fold

X1 Fold är som tidigare nämnt en böjbar laptop. Denna innebär att datorn i sig inte har något integrerat fysiskt tangentbord utan det hela är i princip en bildskärm som öppnas och stängs. Mycket likt de böjbara smartphones vi sett dyka upp under den senaste tiden.

X1 Folds bildskärm är en QXGA OLED-skärm och mäter 13,3 tum allt som allt. Upplösningen ligger på 2 048 x 1 536 pixlar med en maximal ljusstyrka på 300 nits.

Sett till den interna hårdvaran rör det sig om en Core i5-processor från Intel byggd på Lakefield-arkitekturen med integrerad UHD Gen11-grafik. Utöver detta ser vi även åtta gigabyte LPDDR4X-minne vid 4 267 megahertz och upp till en terabyte lagringskapacitet. Enheten i sig fokuserar även på att hålla nere vikten och klockar in på 999 gram.

Vad gäller fysiska anslutningar hos enheter rör det sig om en USB Typ-C Gen 1, en USB Typ-C Gen 2 samt en plats för ett SIM-kort. Vi ser även stöd för WiFi-6, Bluetooth 5.1 och även 4G och 5G. Lenovo lovar en batteritid på upp till 11 timmar ur enhetens batteri på 50 wattimmar. Sett till de tillbehör som kommer till X1 Fold har vi företagets Active Pen samt ett fysiskt tangentbord som ansluts via Bluetooth.

Lenovo har öppnat upp förbeställningar för X1 Fold från och med idag.

Lenovo X1 Nano

X1 Nano blir en av de första enheterna från Lenovo med Intels färska Evo-plattform. Här ser vi en mer traditionell bärbar laptop jämfört med X1 Fold. Hos X1 Nano fokuserar Lenovo på produktivitet med en bildskärm med ett bildförhållande på 16:10, en upplösning på 2 160 x 1 350 pixlar och en ljusstyrka på 450 nits. X1 Nano kommer att lanseras i två varianter: en med touchfunktion i skärmen och en utan. Båda varianternas bildskärmar är identiska bortsett från touchfunktionen.

Sett till hårdvara rör det sig om upp till elfte generationen Core i7-processorer från Intel med integrerad Iris X-grafik. Vad gäller internminne och lagring är det upp till 16 gigabyte LPDDR4x-minne och upp till en terabyte PCIe-SSD för lagring som gäller.

X1 Nano kommer med dubbla Thunderbolt 4-portar, stöd för WiFi-6 och Thunderbolt 5. Lenovo lovar en batteritid på upp till 17,3 timmar ur enheter batteri på 48 wattimmar.

Lenovo X1 Nano är företagets lättaste ThinkPad-enhet någonsin och kommer att börja levereras någon gång under december månad.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid