Lenovo skymtar konceptsurfplattan Folio, utrustad med en böjbar skärm som låter användare vika enheten på mitten och för att användas som en smartphone.

Under den tredje upplagan av årliga Lenovo Tech World som hölls förra veckan så visade Lenovo upp Folio, en liten och smidig surfplatta som utrustats med en vikbar skärm. Den kommer utrustad med en 7,8 tum stor skärm med en upplösning på 1 920 x 1 440 pixlar, det hela drivs av en Qualcomm Snapdragon 800 och operativsystem var Android 7.0.

Det är dock inte specifikationer som står i fokus, utan faktumet att Folio går att vika på mitten användas som en smartphone.

Från 7,8 tum till 5,5 tum

I sitt dubbelvikta läge ändras Folios skärmyta till 5,5 tum, användargränssnittet gör en sömlös anpassning till den vikta skärmen och den del av skärmen som då hamnar på enhetens baksida släcks ned och blir oanvändbar.

Lenovo har tidigare även visat upp konceptbilder på hur till exempel en bärbar dator med en vikbar skärm skulle kunna se ut.

I nuläget är det i första hand en konceptprodukt som ännu inte är redo för konsumentmarknaden. Dock är Lenovo inte ensamma om att ha ett intresse för böjbara skärmar, bland annat Samsung har visat liknande koncept under ett antal år, men med få praktiska, konkreta produktexempel.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notifiera vid