Lenovo släpper någonting som kan ses som entusiasters våta dröm, vilket är en dator med ett väldigt udda koncept. Datorn kommer utrustad med en Ivy Bridge-processor, men komplementeras även av en ARM-baserad Qualcomm-krets för dual-boot och längre batteritid.

ThinkPad X1 Hybrid är en ny dator från Lenovo som kan utrustas med de senaste Core i3, i5 eller i7-processorerna (IVy Bridge vid lansering) beroende på konfiguration och upp till 8 GB RAM-minne. Datorn använder sig av den integrerade grafiken HD 4000 som återfinns i processorn, och den kan utrustas med antingen en hårddisk eller en SSD. I detta utförande ska den ultratunna datorn på 16 mm specificeras till att ha 5 timmar batteritid och skeppas med Windows 7 (Windows 8 när det är lanserat).

Men förutom det som får ses som datorns standardkonfiguration hittar vi något med. En tvåkärnig 1,2 GHz Qualcomm Snapdragon APQ8060, 1 GB DDR3 tillsammans med 16 GB intern lagring. Tanken bakom denna är att kunna utföra enklare uppgifter samtidigt som man får ut längre batteritid. Tillsammans med ett Linux operativ de kallar för Instant Media Mode ska datorn få en batteritid på totalt 10 timmar.

Datorn kommer även med vad Lenovo kallar för Rapid Charge Technology, vilket gör att man kan få batteriet till 80 procent laddat på enbart 30 minuter. Förutom det så kommer datorn med spill-resistent tangentbordLenovo_ThinkPad_X1a samt andra standardfunktioner som ingår i Lenovos ThinkPad-serie. Datorn utrustas med en 14-tumsskärm med en upplösning som troligtvis ligger på det sedvanliga 1 366 x 768 och kommer med ett yttre mått på imponerande 16 mm.

ThinkPad X1 Hybrid kommer att finnas tillgänglig att köpa från det andra kvartalet i år med en prislapp på 1 599 dollar, eller runt 14 000 kronor. Datorn är främst inriktad mot företagskunder och frågan är hur mycket dess udda bestyckning faktiskt är efterfrågad? Vi kan i alla fall säga att vi gillar idén bakom att ha ett strömsnålare alternativ att snabbt kunna byta över till, dock är det ingenting vi kan vänta oss bli standard just på grund av kostnadsskäl.


Subscribe
Notifiera vid
2 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
murak
murak
12 Årtal sedan

Är det bara jag som tycker 10h med en arm soc på ett laptopbatteri låter kort?

Retur
Retur
12 Årtal sedan

Dom borde gå hela vägen och göra skärmen vridbar och med pekskärm 🙂