Lenovo är idag världens näst största tillverkare och ligger endast efter HP, som de nu tar sikte på. Lenovo har för avsikt att bli världens största PC-tillverkare under 2012 genom att lägga ett extra stort fokus på EMEA-regionen och norra Amerika.

Lenovo skeppade under år 2011 sista kvartal 13,01 miljoner datorer, vilket slutade med att de fick en andra plats på marknaden med sina 14,04 procent marknadsandelar. Detta kan jämföras med fjärde kvartalet 2010 där Lenovo bara låg på 10,25 procent. HP som fortfarande är störst skeppade totalt 15,12 miljoner datorer och hamnade på 16,13 procent.

De har än så länge haft sitt fokus på Kina där efterfrågan växt explosionsartat på marknaden för konsumentelektronik, någonting som uppenbarligen varit lyckat med tanke på hur mycket de växt på ett år. Men för att bli störst i världen kommer Lenovo under 2012 att göra en storsatsning i övriga världen. Acers förra vd, Gianfranco Lanci som numera jobbar på Lenovo har man satt ut som ansvarig att leda marknadsföringen i EMEA-regionen: Europa, Afrika och Mellanöstern.

U410_metallic_blue_standard_03_gallery_postKommer Lenovo bli världens största PC-tillverkare i år?

I norra Amerika har Lenovo idag runt 5 procent av marknaden, och hoppas på att kommer upp till 10 procent under 2012. För att nå detta mål har man satt upp en leveranskedjan med ungefär 4 000 butiker i detaljhandeln. Samtidigt som globala PC-tillverkare förväntar sig att försäljningen under årets första månad gick ned med 10 – 15 procent mot föregående (december 2011), förväntar sig Lenovo ha sett en ökning på 5 – 8 procent.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid