Small preview image

Lenovo ThinkPad W700ds är en stor och tung bärbar dator som inte är riktigt som alla de andra datorerna på butikshyllan. Denna mobila arbetsstation är knubbigare än de flesta konkurrenter av en ganska uppenbar anledning. Lenovo har nämligen inte bara tryckt in en 17-tum stor LCD-display i skalet, man har även hängt på en extradisplay på hela 10.6-tum. Vi har tidigare rapporterat om Fujitsu som tryckt in en extra 4-tums LCD-display för lite touchnavigering men detta är något helt annat.



ThinkPad W700ds ger användaren en multi-display uppsättning direkt från kartongen och den sekundära displayen är tänkt att fungera just som en extra arbetsyta. Lenovo har nämligen tryckt in ett elektroniskt ritbord nedanför tangentbordet så detta är inget man behöver använda skärmarna till.




”Why two screens? Most people are using two monitors at their desktop. So we wanted to give them all the things they are used to on their desk,” said Wes Williams, worldwide product marketing manager for ThinkPads.


Under huven hittar man allt från Intels Core 2-processorer till NVIDIAs mobila Quadro grafikkretsar. För dem med givmilda plånböcker går det att fylla datorn med upp till 8GB DDR3 RAM och 960GB lagringsutrymme, inte illa pinkat för en ”bärbar”.



Nackdelarna med denna design är att datorn som väntat blir något klumpig. ThinkPad W700ds är mer än 5cm tjock och väger runt 5 kilo. Det andra problemet är priset som kommer att starta på runt 30 000 kronor när datorn dyker upp på marknaden i januari.


Källa: eWeek

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid