Small preview image

Under förra året dök det upp information om en ny ras av bärbara datorer. De kallades smartbooks och skulle fortsätta där netbookmarknaden började, i små billiga bärbara system. Nu har tillverkaren Lenovo officiellt lanserat en av marknadens första smartbooks som likt vi väntat oss lånar friskt både från mobiltelefonsmarknaden och netbooks.



Formfaktorn är netbookliknande med en 10.1-tums display och 1280×720 pixlars upplösning. Men under det slimmade skalet är likheterna många med dagens smartphones. Vi hittar en ARM-baserad Snapdragon processor som med en klockfrekvens på 1GHz är samma modell Google använder i sin Nexus One mobiltelefon.


Lenovo Skylight är även utrustad med 20GB flashbaserad lagring samt 2GB onlinelagring (cloud storage). Att vara uppkopplad på Internet är en nyckel i användandet av smartbooks och Lenovo har utrustat Skylight med stöd för både trådlösa nätverk och mobilt 3G samt massvis av onlinebaserade apps i operativsystemet.


Datorn har trots sin riktigt slimmade design, exakta mått vet vi ännu inte, fått ganska imponerande batteritid. Runt 10 timmar säga datorn hålla sig vid liv, tack vare den strömsnåla Snapdragon-processorn.


Priserna i USA ligger på motsvarande 5000 svenska kronor när Lenovo släpper lös Skylight i april.



Källa: Engadget

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid