Intel Tiger Lake närmar sig konsumenter med helt ny arkitektur, förbättrad transistor och ny Intel-grafik och i dag blir Lenovo först ut att presentera sina kommande laptops som är utrustade med de nya kretsarna, Yoga 7i.

Intel har ägnat den senaste veckan åt att prata mer om sina kommande kretsar. Det inkluderar företagets nya Xe-grafik och förbättrade transistorer kallade SuperFIN. Även företagets kommande ultrabook-kretsar har börjat visas och i dag blir Lenovo först ut att presentera datorer som baseras på de nya kretsarna. Lenovo är åtminstone först med att presentera sina nya datorer, även om de inte nödvändigtvis blir först ut i butik.

Thunderbolt 4 och bättre batteritid

Lenovo Yoga 7i presenteras som en ny modell i företagets Yoga-familj. Den ska släppas i både 14- och 15-tumsmodeller med Full HD-upplösta Dolby Vision-skärmar. Datorerna är utrustade med de nya Tiger Lake-kretsarna, även om Lenovo är helt tystlåtna när det gäller kretsarnas namn eller prestanda. Till kretsarna finns i alla fall 16 GB LPDDR4X-RAM och 1 TB SSD-lagring. En Tiger Lake-nyhet är stöd för Thunderbolt 4. Den nya tekniken ökar kraven för säkerhet och överföringshastighet, även om den maximala hastigheten är oförändrad. Den ger även stöd för USB 4 och dubbla 4K-upplösta bildskärmar.

Batteriet ska mäta 71 Wh, vilket ska ge en batteritid på 16 timmar för 14 tumsmodellen. Det är en särskilt intressant uppgift eftersom det är den första för en Tiger Lake-utrustad modell. Vi vet lite för lite om Yoga 7i för att dra ordentliga slutsatser men det låter som en klar förbättring från Comet Lake. C740, som ser ut att vara den modell som Yoga 7i ersätter, utlovar 13 timmar batteritid med ett 65 Wh batteri. Det är en förbättring på nästan två timmar, bortom den timma som rimligtvis kan motiveras av batteriökningen.

Lanseringen av datorer med Tiger Lake på den svenska marknaden är fortfarande lite oklar. Lenovo utlovar i alla fall en lansering av Yoga 7i i USA i november. Vi väntar ivrigt på mer information från Lenovos konkurrenter för att se när Tiger Lake gör debut i butik.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid