Lenovo är ingen stor aktör på den svenska smartphonemarknaden men den kinesiska datortillverkaren visar trots allt framfötterna med sina nya modeller. Vibe X2 är en slimmad 5-tums Android-telefon som förutom en iögonfallande design får egna unika tilläggsmoduler i form av en JBL-högtalare och ett extra batteripack.

Lenovo Vibe X2 är en riktigt stilrent skapelse och utmärker sig redan vid första anblick med sin chassidesign i flera staplade lager. En smakfull färggradient skapar en häftig känsla och gör att den tunna telefonen med en profil på 7,3 millimeter känns ännu nättare på bild.

Bland specifikationerna hittar vi en åttakärnig processor från Mediatek, 2 gigabyte internminne, 32 gigabyte lagringsminne smat stöd för 4G och bluetooth 4.0. Telefonen har även en kamera på 13 megapixel samt en större frontmonterad kamera på 5 megapixel. Skärmen som är på 5 tum har en upplösning på 1 920 x 1 080 pixlar och känns riktigt trevlig att titta på med en hög pixeldensitet av 441 pixlar per tum.

För att driva telefonen har Lenovo tryckt in ett batteri på 2 300 milliamperetimmar och lovar här även ett ess i skjortärmen med sina ”Vibe Xtensions”. Det är kort och gott extra moduler specialutvecklade för Vibe X2 som fästs på baksidan av telefonen. Vid lanseringen kommer det finnas två Xtensions till Vibe X2 – ett externt batteripack samt en slimmad bluetooth-högtalare som utvecklats med hjälp av JBL.

Lenovo visar med Vibe X2 att man inte är rädda att tänka utanför lådan och även om vi sett liknande lösningar för många smartphones tidigare har det då endast varit från tredjepartstillverkare och sällan från telefontillverkaren själv. När och om Lenovo Vibe X2 kommer till Sverige är oklart.

Relaterade artiklar

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid