Small preview image

De flesta bärbara datorer på budgetmarknaden idag använder sig av Intels Atom-processorer och skärmar i storlekarna 9-tum till 10-tum. När Lenovo nu lanserar sin IdeaPad S12 gör man det med samma låga priser som konkurrenterna men annars skiljer sig datorn en hel del från mängden. Först och främst har man utrustat S12 med en bildskärm på just 12-tum. Med en upplösning på 1280×800 pixlar ger detta mer skrivbordsutrymme än de flesta av sina konkurrenter. Samtidigt erbjuder man flera olika lösningar för prestandakrestarna i datorn, inte bara den Ion-baserade modell vi tidigare rapporterat om.



Lenovo har nämligen en modell av S12 som helt baseras på VIAs krestar där en VIA Nano ULV 2250 processor på 1,3GHz står för beräkningskraften tillsammans med VIAs integrerade styrkrets med en Chrome9 HC3 grafikkrets. Detta paras med 1GB DDR2-minne, en 160GB hårddisk samt ett 6-cells litium-ion batteri.


I sitt basutförande kostar Lenovos VIA-baserade IdeaPad S12 runt 500 kronor mindre än dess Intel-baserade syskon med en 1,6GHz Atom processor och 945 styrkretsen. Hur prestandan mellan de två står sig hoppas vi kunna få bättre besked om.


Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments