Small preview image

Under gårdagen kunde vi visa er Dells kommande mini-PC Zino HD som av allt att döma blir något för vardagsrummet och HTPC-marknaden. Nu har det visat sig att inte bara Dell är intresserade av denna marknad då Lenovo ganska nyligen lanserat sitt billiga IdeaCentre Q700 system. Datorn är av liknande design som Dells Zino HD bara något lägre och istället lite bredare. Till skillnad mot Dells mini-HTPC, som vi vill kalla det, har vi här fulla specifikationer att bjuda på.



Trots datorns mått och pris, startar runt 5000 kronor, är det faktiskt ingen Intel Atom-processor som gömmer sig i den stilrena datorn. Istället har Lenovo satsat på en betydligt kraftfullare Pentium E5200 processor med dubbla kärnor. Processorn arbetar i 2,5GHz och kommer med 4GB RAM samt Intels GMA X4500 grafikkrets.


Lenovo säljer två modeller, en med 320GB lagringskapacitet och flaggskeppet med 640GB lagringsutrymme samt en LAN-port, utöver stödet för WiFi. Systemen är utrustade med ett flertal USB-portar och både analoga samt digitala ljudutgångar. Genom en VGA samt HDMI-utgång kan man koppla sitt IdeaCentre Q700 system till en monitor eller förslagsvis en platt-TV.


Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid