Small preview image

Toshibas SpursEngine är en avyngling från den välkända Cell-processorn som gjort sig ett namn genom att vara hjärtat i Sonys PlayStation 3 spelkonsol. Processorn har en parallell arkitektur som är perfekt lämpad för bland annat kodning och avkodning av videosignaler. Detta är något som utnyttjats i allt från bärbara datorer till externa videokodningskort. Tillverkaren Leadtek har tidigare lanserat just ett externt videokodningskort vid namn WinFast PxVC1100 och nu har man beslutat sig för att utöka med en extern enhet, med samma SpursEngine under skalet.



Leadtek HPVC1100 kopplas till en PC genom dess PCI-Express gränssnitt och kan sedan bistå med extra kraft för dem som vill hantera och editera olika videoformat.


Enheten har förutom en SpursEngine HD krets även 128MB Rambus XDR-minne som hjälp för att hantera videoformat som H.264/MPEG4-AVC och MPEG2. Exakt hur mycket hjälp Leadteks externa videokodare kan bistå med är lite oklart, men vi har redan sett imponerande prov på SpursEngine kretsen prestanda.



Enheten mäter endast 194x45x90mm och väger 0,7kg. Vad Leadtek HPVC1100 kommer att kosta är ännu oklart, men för mobila videoredigerare kan det vara ett intressant hjälpmedel.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid