För ett par veckor sedan rapporterade vi om den nya Far Cry patchen som inkluderade stöd för HDR. En teknik som simulerar väldigt höga kontrastförhållande (exempelvis mycket kraftiga ljuseffekter) som dagens monitorer inte klarar av att visa i verkligenheten.


Dagens LCD-monitorer brukar t.ex. erbjuda kontrastförhållande (förhållandet mellan den ljusaste och mörkaste pixeln i displayen) på runt 400:1. Något som är tillräkligt för de flesta applikationer i dagsläget. Men det är långt ifrån tillräckligt för att simulera alla ljusförhållande som våra ögon stöter på i verkliga livet.


Det är en begränsning som professionella 3D-grafiker har varit tvugna att leva med. Men i takt med att tekniken utvecklats har denna begränsning blivit allt för uppenbar och nu verkar det som att man tagit sig över detta hinder.


SunnybrookTechnologies har nämligen utvecklat en HDR LCD-monitor tillsammans med University of British Columbia i Vancouver som erbjuder häpnadsväckande prestanda.


LCD-monitorn har en displaypanel på 18.1″ och erbjuder en upplösning på 1280×1024 pixlar. Inget speciellt med andra ord, men det specificerade kontrastförhållandet är ofattbara 40 000:1 (!!).Monitorn använder sig av en fast struktur av extremt hög-intensiva LEDs (light emitting diodes) som vid maximal strömstyrka kan ge en ljusstyrka på 200 000 cd/m2, jämförbart med 250-350 cd/m2 på en vanlig LCD-display.


Monitorns prestanda är således minst sagt i en klass för sig.


”In real colour terms the Sunnybrook monitor offers over 30 times higher brightness than any commercially available display technology, while at the same time allowing for a black that is over 10 times darker than that of conventional displays.”


Det finns inga prisuppgifter tillgängliga på Sunnybrooks HDR-display (tack för det..) men vill man veta mer om denna imponerande skapelse kan man hitta mer information på Gizmag och Sunnybrooks hemsida.


Nu väntar vi bara på att HDR-displayer ska bli tillgängliga för allmänheten, men tyvärr känns det som att vi kommer få vänta ett bra tag på detta.

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
Riya Sharma

Hi! This is my first comment here so I just wanted to give a quick shout out and say I genuinely enjoy reading your blog posts. Can you recommend any other Beauty Write For Us blogs that go over the same topics? Thanks a ton!