Ännu en kändis inom utvecklingen av datorhårdvara återvänder till Intel, denna gång är det Tom Forsyth som tidigare jobbade på Intels Larrabee-projekt och som nu ska arbeta tillsammans med Raja Koduri.

Intel fortsätter sin rekrytering av industriveteraner. Tidigare anställde företaget Raja Koduri som var ledaren av AMD:s Radeon Technologies Group (RTG). Koduris uppgift hos Intel blev att leda utvecklingen av en ny diskret grafikkrets. Något som Intel inte har gett sig på efter projektet Larrabee som avslutades år 2010 innan någon produkt nått marknaden.

Tom Forsyth, en av nyckelpersonerna bakom utvecklingen av Larrabee har nu gått tillbaka till Intel efter att ha jobbat åt bland annat Valve och Oculus. Detta bekräftade Forsyth via sin Twitter.

Exakt vad Forsyth ska göra hos Intel är han själv inte säker på. Han nämner dock att positionen han fått är inom Raja Koduris grupp som för närvarande arbetar på utvecklingen av Arctic Sound.

Arctic Sound är Intels senaste försök till att utveckla diskreta grafikkort under eget flagg. Dock är det inte mycket information som finns att tillgå angående dessa produkter. Det har ryktats om att Koduri vill utveckla minst en Arctic Sound-baserad modell för gaming, men även användningsområden som datacenter har farit omkring i spekulationer.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Oden Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Oden
Gäst
Oden

Jag förväntar mig att Intel kommer presentera ett grafikkort i världsklass.
Frågan är om det blir svårare för AMD att få plats på grafikkortsmarknaden.
Intel lär lägga enorma belopp på denna satsningen och om man har råd med bra ingenjörer, många duktiga då lär slutresultatet bli bra.
Frågan är bara om Intels IP inom grafikkort räcker men å andra sidan har Intel råd a processa hur länga som helst så det spelar kanske ingen roll.