AMD är som alltid tysta när det är tal om produktlanseringar, i alla fall på processorsidan. Vi har nu fått en lite större klarhet i flera av deras produkter inte bara på FX-serien som nästan känns uttjatat vid det här laget, utan även Llano och två modeller till Brazos-plattformen som fallit i glömska.

AMD har ännu inte lanserat sin FX-serie processorer med den nya Bulldozer-arkitekturen men bekräftade i sin kvartalsrapport att man kommer börja skeppa ut färdiga exemplar till sina partners under augusti-månad. I en reklamfilm från AMD för FX-serien dyker ett datum upp med ändelsen ”ember 19” som mycket väl kan vara den 19:e september. Men enligt Donanimhaber ska det bli en oktober-lansering.

En sak kan vi säga med säkerhet; det är ett extremt velande fram och tillbaka med FX-serien där den i ena stunden flyttats fram en månad för att sedan försenas ytterliggare två. Vi väljer därför att ta dessa uppgifter med en nypa salt.

Sett till Llano har vi deras fyrkärniga modeller ute, A8-3850 och A6-3650 som båda är 100W-modeller. 65W-varianterna skulle enligt den här tabellen ha släppts tidigare denna månad, men det är inga som synts till på konsumentmarknaden ännu. De tvåkärniga modellerna med kodnamnet ”Winterpark” A4-3400 och E2-3200 anländer inte först det fjärde kvartalet i år.

Två modeller som kanske är mer intressanta är E-450 och E-300 till Brazos-plattformen. Båda är 18W-modeller och kommer med två kärnor, där E-300 får två kärnor på 1,3 GHz och 80 Radeon-kärnor på 500 MHz (HD 6310). E-450 får två kärnor på 1,65 GHz och 80 Radeon-kärnor på 500 MHz med ett Turbo-läge på 600 MHz (HD 6320). De nya APU:erna till Brazos-plattform ska anlända under september månad, alltså i slutet av kvartalet.

Källa: Donanimhaber

Relaterade nyheter:

 

5
Leave a Reply

avatar
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Jacob Hugosson-Tjalve-shaglord Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
-Tjalve-
Gäst
-Tjalve-

Hur ser det ut med CPU-prestandan i den nya E-450 tro? Det är ju just CPU delen som är för långsam i dagens modeller tycker jag. Jag vill ha nått som spöar Atom.

Micke
Medlem
Micke

Det var lite väl kaxigt att hoppa från 350 till 450 i namngivningen för 50-66MHz extra klockfrekvens. Misstänker att dem har hottat upp GPU’n mer än CPU’n där. /s

-Tjalve-
Gäst
-Tjalve-

Om jag minns det rätt så är Atom D250 och AMD E350 ungefär lika i CPU prestanda. För mig som letar strömsnål server så är det inte intressant med mer GPU prestanda. men för de som kör HTPC är det ju trevligt.

Har idag en E-350 i min HTPC och en Atom D250 i min Server. Hoppas kunna byta båda såsmåningom 🙂