I vad som hävdas vara ett mejl från en av Nvidias partnertillverkare till en nyhetskanal nämns datumen då Nvidia lanserar de första grafikkorten ur sin Gefprce GTX 11-serie.

I en mejlkonversation mellan vad som sägs vara en av Nvidias partnertillverkare och nyhetssidan Gamer Meld nämns de datum då konsumenter kommer att kunna få sina händer på Nvidias nya grafikkort.

Exakt vilken partnertillverkare det handlar om nämns inte i Gamer Melds video. Däremot nämns det att det är ”En av Nvidias största partnertillverkare”. Däremot framgår inte mer information än så.

Mejlkonversationen nämner fyra olika grafikkortsmodeller, samtliga diskreta grafikkort menade för stationära datorer. Dessa fyra modeller inkluderar Geforce GTX 1160, GTX 1170, GTX 1180 samt en modell med ett produktnamn vi inte sett tidigare: GTX 1180+.

Det första datumet som nämns i mejlet är den 30 augusti. Detta är datumet då Geforce GTX 1180 ska bli tillgängligt. En månad senare, den 30 september sägs modellerna GTX 1180+ samt GTX 1170 komma ut på marknaden. Sist, och än så länge minst, är GTX 1160 som får ett påstått lanseringsdatum den 30 oktober.

Mejlet nämner även information som tidigare har cirkulerat. Nämligen att både Nvidia och partnertillverkare har ett överskott av Pascal-baserade kretsar menade för grafikkort ur GTX 10-serien. Detta har fördröjt lanseringen av GTX 11-serien då båda parter vill bli av med dessa oanvända kretsar innan nya introduceras på marknaden.

Exakt vad Geforce GTX 1180+ kan tänkas vara är i skrivande stund oklart. Nvidia har traditionellt sett inte uppdaterat sina flaggskeppsmodeller efter endast en månad. Möjligtvis kan det handla om en referensdesign som levereras med en kraftfullare kylaranordning. Likt AMD:s vattenkylda version av RX Vega 64. Detta är dock ingenting som är bekräftat i dagsläget. Det återstår helt enkelt att se.

Den som vill se Gamer Melds video angående detta mejl som sägs komma från en partnertillverkare kan hitta den här nedanför:

Som vanligt med läckor, rykten och information som inte är direkt bekräftad av någon partnertillverkare eller Nvidia själva kan det vara värt att ha en nypa salt till hands.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid