2015 blir den trådlösa laddningsteknikens största år, enligt Samsung. Billigare komponenter som har stöd för fler standarder gör att tekniken äntligen har möjlighet att bli lätt att använda och tillgänglig på fler allmänna platser. Med många positiva ord från företaget är det troligt att många nya smartphones från företaget får stöd för tekniken i år.

Trådlös laddning har funnits tillgänglig i smartphones i mer än fem år men i år blir teknikens bästa år någonsin, enligt Samsung. I ett blogginlägg på Samsung Tomorrow skriver företaget att tekniken äntligen börjar bli redo för bred lansering i verkligheten. Detta lämnar oss spekulerande kring kommande produkter från Samsung. Kan ryktena om inbyggt stöd för trådlös laddning i Galaxy S6 stämma?

Qi_charger

Två standarder men en gemensam laddare

Enligt Samsung finns ett flertal förklaringar till att trådlös laddning nu har sitt bästa år någonsin. En av förklaringarna sägs vara två stora konkurrenters sammanslagning. Power Matters Alliance och Alliance for Wireless Power presenterade sin sammanslagning efter årsskiftet och utvecklar nu en standard för trådlös laddning kallad Rezence.

Trots detta nya samarbete kvarstår Wireless Power Consortium som konkurrent genom sin utveckling av Qi-standarden, världens just nu mest populära standard för trådlös laddning i smartphones. Med Rezence och Qi som två starka konkurrenter på marknaden finns det potentiella problem med kompabilitet och skiftande standarder men samtidigt påstår Samsung att teknikbranschen är redo för laddare och mottagare som kan ge stöd för båda dessa standarder och det till en låg tillverkningskostnad. De nya komponenter som gör detta möjligt utvecklades under förra året, vilket gör branschen redo för bred lansering i år. Detta betyder det snart kan bli betydligt lättare för dig att hitta en trådlös laddare som är kompatibel med din telefon, surfplatta eller bärbara dator.

Källa: Samsung Tomorrow

Relaterade artiklar

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Skuggan7 Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
gosh

Har fått byta ut två stycken surfplattor till barnen för att usbkontakten slits ut då de kan vara lite vårdslösa när det gäller laddningssladden så det här är absolut välkommet

Skuggan7
Gäst
Skuggan7

[quote name=”gosh”]Har fått byta ut två stycken surfplattor till barnen för att usbkontakten slits ut då de kan vara lite vårdslösa när det gäller laddningssladden så det här är absolut välkommet[/quote]

Du vet att man för en liten slant kan byta ut kontakten i plattan eller telefonen om den är skadad? 🙂

Det är inte svårt alls faktiskt och delarna går att köpa på en hel del ställen.
Så nästa gång ungarna är vårdslösa med sina paddor kanske du slipper köpa nya. 🙂