AMD fick under en tid regera fritt på grafikkortsmarknaden med den nya 28 nanometerstekniken, innan NVIDIA svarade med deras GeForce GTX 680. Nu har AMD justerat priserna på tre av deras grafikkort, och samtliga får ett välbehövligt lägre pris.

AMD ska inte behövt sänka priserna på sitt Radeon HD 7970 för att konkurrera mot NVIDIA, på grund av den rådande kapacitetsbristen hos TSMC. Med den nya 28 nanometerstekniken så säljer allt som kommer ut på butikshyllorna slut, men tillgången börjar bli bättre någonting som fått AMD att reagera.

Företagets Radeon HD 7970 som tidigare legat på $549, får sitt pris kapat med hela $80. Det här sätter grafikkortet på $479, vilket är endast $20 lägre än NVIDIA GeForce GTX 680. Det här sätter i alla fall grafikkortet i en mycket bättre position än tidigare.

Samtidigt får Radeon HD 7950 ett lägre pris, från $449 till $399 vilket bör positionera den bättre på marknaden – inte minst mot företagets egna Radeon HD 7870 som ofta presterar väldigt nära detta kort. Vi antar att AMD med detta även förbereder sig för kommande grafikkort baserade på GK104, som väntas gå under namnen GeForce GTX 670 Ti och GTX 670.

Sist ut har vi Radeon HD 7770, byggd runt grafikkretsen Cape Verde. I vårt test av grafikkortet kände vi att det var ett bra kort med låg strömförbrukning, som tyvärr hade ett för högt pris. Grafikkortet börjar genast se mer attraktivt ut, nu när priset går från tidigare $159 till $139.

Priserna ska börja gälla från och med idag i USA, och medan vi inte hört någonting officiellt från AMD för den svenska marknaden så väntar vi oss att de lägre priserna borde komma hit inom kort.




Relaterade nyheter:

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid