LG G4 kommer att lanseras den 28 april och blir den koreanska tillverkarens nya flaggskepp på smartphonemarknaden. Men redan veckor innan den officiella lanseringen läcker nu fullständiga detaljer om telefonen ut på internet. LG G4 får en högupplöst 5,5 tums skärm samte en lätt böjd design där konsumenter kan välja ett bakstycke i äkta läder.

LG hade stora framgångar med sitt Android-flaggskepp G3 och verkar med uppföljaren G4 satsa på ett liknande koncept. Drygt två veckor innan den officiella lanseringen har alla detaljer kring LG:s nya flaggskepp läckt ut på internet genom en för tidigt publicerad produktsida. Produktsidan som plockades ner kort efter publicering avslöjade en snarlik formfaktor som föregångaren G3 med en stor skärmpanel på 5,5 tum och tunna skärmkanter. Skärmen har en upplösning på 2 560 x 1 440 pixlar och ska med sin IPS quantum-panel leverera bättre färger och lägre energiförbrukning.

LG G4 kommer samtidigt med vad företaget kaller en ”slim arc design” vilket är LG:s definition för ett något välvt bakstycke som ska göra att telefonen ligger naturligt i handen. Själva bakstycket är en historia i sig själv. Det går att byta ut och användare kan beställa flera modeller med äkta läder alternativt mer klassiska plastbakstycken. Exakt hur LG kommer att leverera sina olika bakstycken och eventuella prisskillnader är ännu inte avslöjat.

Bakom bakstycket döljer sig även ett utbytbart batteri på 3 000 millimaperetimmar samt en microSD-plast för extra minneskort. LG har även utrustat sin nya modell med en 16 megapixel kamera som med en bländare på f/1.8 för bättre bilder i mörka miljöer.

Produktsidan avslöjade aldrig exakt vilken processormodell som LG G4 utrustats med. Här pendlar ryktesmaskinen mellan en Qualcomm Snapdragon 808 respektive en Snapdragon 810 CPU med tillhörande Adreno-grafikkretsar och 3 gigabyte primärminne.

Den 28 april kommer LG att avtäcka G4 under ett internationellt lanseringsevent och vi på NordicHardware kommer givetvis vara på plats och rapportera.

Källa: LG via GSMArena

Läs även:

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
Pär

Kan va en vinnare i mot Galaxy S6 tack vare ersättbart batteri och SD-kort. Vart håller Sony hus?