svoti banner

Cryteks senaste Cryengine-grafikmotor får stöd för en avancerad belysningsteknik kallad Sparse Voxel Octreee Total Illumination som kan generera särskilt läckra ljuseffekter i realtid, med minimal prestandaförlust. Nu får vi för första gången se tekniken implementerad i ett faktiskt spel: Miscreated.

Det kommande överlevnadsspelet Miscreated från den lilla indiestudion Entrada har bekräftats att få en hel del nytt ögongodis som bygger på grafikmotorn Cryengine, och mer specifikt är det belysningen som kommer få markanta uppgraderingar. Som en del av Cryengine har Crytek nämligen implementerat belysningssystemet SVOTI, kort för Sparse Voxel Octree Total Illumination.

Tekniken är Cryteks motsvarighet till SVOGI, vilket står för Sparse Voxel Octree Global Illumination och som är en belysningsteknik som Epic inledelsevis planerade att implementera i den konkurrerande motorn Unreal Engine 4. Tekniken lades dock på is på grund av allt för stora prestandaförluster, vilket Cryteks SVOTI-teknik enligt uppgift inte ska lida av. Detta då SVOTI renderar sin belysning på mindre delar av spelvärlden åt gången, medan SVOGI appliceras på hela spelvärlden.

screen tod0830 screen tod0830 after
screen tod9 screen tod9 after
Utan SVOTI Med SVOTI

Klicka för fullstora bilder

Utvecklarna bakom Miscreated har presenterat nya skärmdumpar och videoklipp från spelet, med respektive utan SVOTI aktiverat, och medan det märks att många av spelets texturer och andra detaljer fortfarande är under utveckling så är skillnaderna i detaljnivå för just belysningen imponerande.

Även om både Crytek och utvecklare som Entrada menar att prestandaförlusten ska vara minimal med SVOTI så återstår det att se hur krävande den här typen av belysning faktiskt kommer vara i ett färdigutvecklat spel. Det finns ännu inget skarpt lanseringsdatum för Miscreated, men fler Cryengine-baserade titlar från både större och mindre utvecklare bör hitta ut på marknaden under de kommande månaderna och under nästa år.

Källa: Wccftech

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Relaterade artiklar

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid