Radeon R9 390X ska enligt rykten komma att baseras på en upphottad version av AMD:s Hawaii XT GPU, samma krets som idag huserar i flaggskeppet Radeon R9 290X. Uppgifter som nu ytterligare cementeras när läckta bilder på Radeon R9 390X-grafikkort från Asus och XFX bekräftar att deras ”Grenada” GPU bygger på Hawaii XT.

Bilder av XFX Radeon R9 390X Double Dissipation har nyligen dykt upp på grafikkorttillverkarens egen hemsida kategoriserade under deras nuvarande Radeon R9 290X-modeller. En koppling som återigen pekar på att grundspecifikationerna för Radeon R9 390X är samma som för nuvarande flaggskeppet Radeon R9 290X.

XFX:s kommande grafikkortet är utrustat med en ny rejäl luftkylare som med dubbla fläktar och diamantliknande mönster ska hålla den erkänt varma grafikkretsen i schack. Bilderna av kortet avslöjar inga detaljerade specifikationer om kortets frekvenser som väntas vara något högre än på de flesta av dagens Radeon R9 290X-modeller men visar att XFX satsar på 8 gigabyte GDDR5-grafikminne på sitt nya prestandakort. Detta är troligtvis en ihållande trend för grafikkortstillverkarnas Radeon R9 390X-modeller, vilket också bekräftas i en läcka av Asus Radeon R9 390X DirectCU II OC.

Dubbelgångaren Asus Radeon R9 390X Directcu II

På PCtuning.com har man publicerat vad ska vara en detaljerad produktspecifikation för Asus kommande Radeon R9 390X-grafikkort där vi inte bara kan avläsa samma 8 gigabyte minnesbuffert utan även specificerade klockfrekvenser. Grafikkortets GPU ska arbeta i 1 070 megahertz medan minnet ökas till 6 000 megahertz. Frekvenser som går att jämföra med det närmast identiska Asus Radeon R9 290X Directcu II som arbetar i 1 050 megahertz GPU respektive 5 600 megahertz minne. Noterbart är också minnesbussen på 512-bit, densamma som i Radeon R9 290X, samt en grafikkortsdesign alltså mer eller mindre identisk med den Asus använt för Directcu II-modellen av Radeon R9 290X.

asus390xx4u9v

AMD väntas lansera sin nya Radeon R9 300-serie den 16 juni under E3-mässan i Los Angeles där man även lovat att berätta mer om deras nya grafikkortsarkitektur Fiji som blir grund för företagets nya flaggskepp på grafikkortsmarknaden.

Källa: PCTuning.cz, Videocardz

Läs även

Annons

4
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
TheYardbirdMcKinleyhymerPer Lunqvist Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Per Lunqvist
Gäst
Per Lunqvist

Ska man inte köra crossfire så verkar 390x bli ett pisskort till ockerpris, har man en IQ över 10 köper man ett 290x och sparar en tusenlapp eller två.

hymer
Medlem
hymer

Ska inte Fiji lanseras nästa vecka?

McKinley
Medlem
McKinley

Sa detta ar alltsa GCN 1.1 vi ser I deeras nya premium modell.
Man forsoker verkligen fora bort stralkastarljuset fran NVidia med att ”lacka” specifikationen till 390X.

Helt seriost sa forstar inte jag hur AMD kan tycka detta ar ok.

TheYardbird
Gäst
TheYardbird

[quote name=”Per Lunqvist”]Ska man inte köra crossfire så verkar 390x bli ett pisskort till ockerpris, har man en IQ över 10 köper man ett 290x och sparar en tusenlapp eller två.[/quote]

Ska man ändå hålla sig till DX11.2 så kan man ju lika gärna skaffa sig ett 280X eller så för ännu mindre pengar.