noctua_redux_industrial

Den välkända kylningsaktören Noctua har uppdaterat sitt sortiment med två nya serier datorfläktar. Den ena är en ny prestandaserie, IndustrialPPC, där målet är maximal prestanda. Den andra är Redux, som återupplivar äldre fläktserier i ett mer kostnadseffektivt format – och utan det klassiska färgschemat.

Noctua är en av de mest välrenommerade fläkttillverkarna på marknaden idag, och de har gjort sig kända för att hitta en bra balans mellan låg ljudnivå och hög prestanda. Däremot har de också gjort sig kända för att ta ganska ordentligt betalt för sina prisbelönta fläktar, som samtliga har levererats med samma ikoniska färgschema i brunt och beige.

Nu kommer två nya fläktserier från tillverkaren, varav en riktas mot konsumenter och instegsmarknaden, medan den andra vill locka industrier och extrema entusiaster.

redux

Först ut är Redux, en serie fläktar som återanvänder tidigare fläktdesigner i ett nytt format. Samma prestanda och ljudnivå utlovas, men till en lägre tillverkningskostnad än tidigare. Fläktarna bygger mer specifikt på de välbeprövade fläktarna NF-P14, NF-S12B, NF-B9 och NF-R8, och kommer finnas som varianter både med 3-pinskontakter och 4-pins PWM-kontakter.

industrialppc

IndustrialPPC är i sin tur en helt ny serie, lägger extra krut på hög prestanda för överklockning eller industriella sammanhang. Det rör sig om fläktar i 120- och 140-millimetersformat med rotationshastigheter på 2 000 och 3 000 varv per minut. Även om prestandan har fått mer utrymme än kravet på låg ljudnivå så utlovar Noctua att IndustrialPPC ska vara tystare än konkurrensen i samma prestandaklass. Fläktarna finns dessutom med UP52- och IP67-certifiering för skydd mot fukt och damm.

Båda fläktarna avviker dessutom från Noctuas ikoniska färgschema. Redux-fläktarna kommer i ljusgrått eller mörkgrått, medan IndustrialPPC är helt svarta. Dock fortsätter Noctua använda sin traditionella bruna färg i sina nya tillbehör, som vibrationsdämpande upphängningspluggar.

Fläktarna ska vara på väg ut i europeiska butker, med riktpriser från 10,90 euro för Redux i 80-millimetersformat, upp till 15,90 euro för Redux i 140-millimetersformat. IndustrialPPC börjar i sin tur på 24,90 euro för 120 millimeter och IP52, och går upp till 29,90 euro för 140 millimeter och IP67.

Relaterade artiklar

Subscribe
Notifiera vid
2 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Marquzz
Marquzz
9 Årtal sedan

På tiden att de släpper nya färger, men vad är det för trist grå färg? Kan de inte bara släppa svarta? ”Industri”-varianten var ju snyggare, men tänker inte betala dubbelt så mycket för blaj.

this
this
9 Årtal sedan

Tycker det såg jävligt ballt ut med ljusgrå och mörkgrå färgkombination. Kan nog bli ett bra val om bara priset nu är bra.