Minnestillverkaren Corsair är även en flitig leverantör av olika kylningslösningar och nu har man lanserat sitt Hydro Series HG10 paket för att möjliggöra vattenkylning av ditt grafikkort. Monteringskonsolen går att matcha med AMD:s erkänt varma Radeon R9 290 och 290X grafikkort samt Corsairs slutna vattenkylare. 

Corsair Hydro Series HG10 är inte en komplett vattenkylningslösning i sig utan måste kompletteras med en sluten vattenkylare från Corsairs Hydro-serie av CPU-kylare. Monteringskonsolen använder sig av ett slutet vattenkylningssystem för att kyla grafikkortets GPU men tar även hjälp av AMD:s referenskylare, eller närmare bestämt dess fläkt. Corsairs fästkonsol kommer i svart anodiserad aluminium och täcker grafikkortets minneskapslar och spänningsregulatorer. Konsolen paras sedan med fläkten från AMD:s referenskylare för att kyla kringliggande komponenter på grafikkortet allt medan den slutna vattenkylaren fästs direkt på grafikkretsen.

Genom att återanvända AMD:s referensfläkt kan Corsair på ett smidigt sätt använda sig av grafikkortets standardfläktstyrning samt sänka kostnaderna för kylarlösningen. Nackdelen är lite extra arbete för att montera isär referenskylaren innan installation.

Corsair menar att man med hjälp av sina Hydro-vattenkylare i kombination med HG10 kan sänka temperaturen på GPU med upp till 50 grader celsius och det vid betydligt lägre ljudnivåer än vad som erbjuds med referenskylaren. Corsair Hydro HG10 konsolen är kompatibel med alla referensmodeller av AMD:s Radeon R9 290 och R9 290X grafikkort men en komplett kompabilitetslista hittar du på Corsairs hemsida.

Konsolen kostar 395 kronor och kompletteras med ett slutet vattenkylningspaket ur Corsair Hydro-serie med priser på mellan 500 till 1 100 kronor beroende på storlek och kapacitet. Konsolen kan med fördel även användas med äldre modeller av Corsairs Hydro-kylare för en mer kostnadseffektiv uppgradering.

Relaterade artiklar:

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid