Arctic har nu presenterat en form av hybrid mellan kylpasta och värmeledande tejp. Arctic G-1 är ett så kallat värmeledande tvåkomponentslim där man blandar två material och får en lösning som både leder värme och ger en vidhäftningsförmåga. Arctic menar att deras termiska lim samtidigt ska vara lätt att plocka av och bör vara ett mycket intressant komplement till värmeledande tejp.

Arctic G-1 marknadsförs som ett Thermal Glue, fritt översatt termiskt lim, som alltså både har en vidfästande effekt och leder värme. Detta är något vi känner igen från värmeledande tejp och häftkuddar som ofta används av kylartillverkare för att fästa mindre kylflänsar på exempelvis spänningsregulatorer och minneschip. 

Ironiskt nog svor vi också extra mycket under en tidigare recension av Arctic Coolings Radeon HD 5870 kylare när dessa värmeledande häftkuddar visade sig närmast totalt oanvändbara. Att Arctic G-1 kan ge bättre värmeledande effekt än värmeledande tejp och häftkuddar tar vi som givet, men om man även får till blandningen så att användare med lätthet kan plocka av kylflänsar som fästs med tvåkomponentskylpastan låter det onekligen som en intressant lösning.

arcticg1

Arctic menar att vidhäftningsförmågan ska sitta i över 10 år efter blandning, samt att arbetstemperaturen ligger mellan 45°C till 200°C med en konduktivitet på 4,3 W/mk. Viskositeten mäts till 320 P och den blandade pastan ska inte vara elektriskt ledande. Arctic G-1 säljs i ett paket med tre paket av kylpasta, ett blandningskar och en spatel för applicering. Prislappen ligger på närmare 70 kronor.

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments