ARCTIC Breeze Pro är en kombinerad bordsfläkt och USB-hubb som genom att kopplas till din dators USB-utgång både ger dig fyra USB-anslutningar på skrivbordet, samtidigt som det håller dig sval i sommarvärmen.

ARCTIC har sedan tidigare USB-fläktar i sitt sortiment men har nu breddat med två nya modeller där ARCTIC Breeze Pro är toppmodellen med en stationär fot som alltså även agerar USB-hubb. På foten hittar man även en fläktkontroller som kan ställa in fläkthastigheten på mellan 800 till 1 800 RPM.

Fläkten som mäter 92mm sitter fritt på en böjbar arm så det gäller att hålla fingrarna i styr när man vinklar fläkten, även om hastigheten knappast är dödlig.

BreezePRO

Breezemobile01

ARCTIC Breeze Mobile är den andra nyheten som kort och gott består av samma fläkt, den böjbara armen med en USB-kontakt i andra änden. Breeze Mobile kan kopplas in i vilken USB-port som helst och ge en svalkande bris när du sitter på balkongen med laptopen och arbetar.

Undertecknad har både en ARCTIC Breeze-fläkt och den nya ARCTIC Breeze Mobile som faktiskt fungerar galant även som vanlig bordsfläkt när man sitter i ett varmt datorrum och arbetar. Men även ARCTIC Breeze Mobile fungerar utmärkt och arbetar med vid en behaglig ljudnivå.

breeze.balkong
ARCTIC Breeze Mobile in action

ARCTIC Breeze Pro och Arctic Breeze Mobile kostar 200 kronor inklusive moms, resp. 100 kronor inklusive moms och går att beställa från ARCTICs hemsida.

5
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Anton KarmehedTempel Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Tempel
Medlem
Tempel

Enda gången jag ser en nytta av usbportarna på skärmen, en sån där på varje sida vore ju inte dumt, är det nån programvara till den man pluggar rakt i usbporten?

Medlem
Kaleid

Drivrutiner/programvara lär knappast behövas.

Andreas G
Medlem

Skickad 🙂

Tempel
Medlem
Tempel

Man kanske vill kunna reglera farten på den, den med hubben hade ju iaf en vridpot.