Phillips 276E6ADS är den första bildskärmen på konsumentmarknaden att använda sig av bildskärmstekniken Quantum dot. Skillnaden mot traditionella bildpaneler är ett supertunt lager av kristaller som gör det möjligt att leverera betydligt bättre och mer korrekta färger, ett stort steg för framtida bildskärmar som kostar mindre än det låter.

De flesta bildskärmstillverkarena på marknaden fokuserar idag på höga upplösningar, snabba uppdateringsfrekvenser och variabla uppdateringsfrekvenser med tekniker som AMD Freesync och Nvidia G-Sync. Den generella bildkvalitén är givetvis alltså också en viktig aspekt men förutom att välja IPS-paneler framför TN-motsvarigheter har det inte varit lika stor utveckling på denna fronten.

Nu tar Philips ett stort steg närmare generellt bättre bildkvalité och inte minst färgåtergivning i framtida bildskärmar. Företagets 27-tum stora 276E6ADS skärm är den första på marknaden med quantum dot teknik och de nya kvantpunkterna till trots är priset inte särskilt avskräckande.

Philips 276E6ADS må få nöja sig med en upplösning på 1 920 x 1 080 pixlar men den IPS-baserade panelen kan tack vare sina kvantpunkter klara 99 procent av färgrymden Adobe RGB, en bedrift väldigt få konsumentskärmar kan skryta med i dagsläget. Den mycket höga färgrymden gör skärmen extra intressant för grafiker och professionella användare men ger en generellt bättre bildkvalité även för spel och film.

Philips 276E6ADS är med sin guldvita design och något plastiga chassi inte en skärm vi förknippar med professionell användning men färgåtergivningen imponerar och prislappen är förhållandevis aggressiv på 3 790 kronor inklusive moms.

Mest attraktivt är samtidigt tanken om hur framtida skärmar där kvantpunkter paras med höga upplösningar och bildfrekvenser kan leverera bättre bildupplevelse än någonsin.

Fler nyheter från IFA:

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
joeosc-Boris- Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
-Boris-
Medlem
-Boris-

Kvantpartiklar? Alltså, det är som att säga att atombomber skiljer sig från vanliga bomber genom att de är utrustade med atompartiklar.
Kvantpunktstekniken kan inte beskrivas som att skärmen är utrustad med kvantpartiklar. Blir bara fånigt.

joeosc
Gäst
joeosc

[quote name=”-Boris-”]Kvantpartiklar? Alltså, det är som att säga att atombomber skiljer sig från vanliga bomber genom att de är utrustade med atompartiklar.Kvantpunktstekniken kan inte beskrivas som att skärmen är utrustad med kvantpartiklar. Blir bara fånigt.[/quote]Tack för kommentaren! Jag har ändrat i artikeln för att göra detta tydligare.Problemet som uppstod här var att vi skulle översätta tekniken till svenska och valde ordet partikel, eftersom det påpekar att det handlar om ett litet föremål. Tanken var inte att det skulle tolkas som fysikens definition av subatomära partiklar. Jag ser nu att det är lätt att tolka det som det, eftersom vi också… Läs hela »