För första gången kan man nu köpa Bitcoin från Kronofogden. Detta i form av en nätauktion som pågår i en vecka där cirka 0,6 Bitcoin finns i potten.

Kronofogden har nu dragit igång en ny nätauktion där man säljer Bitcoin. Auktionen pågår i en vecka och består av cirka 0,6 Bitcoin och 0,6 Bitcoin Cash, utropspriset för auktionen låg på 14 880 kronor och vid skrivande stund, endast några timmar efter att auktionen startat ligger det senaste budet på 38 500 kronor.

”Tillgångar är inte bara bilen på uppfarten eller pengarna på bankkontot. Vi lever i en digital värld, och numera letar vi efter tillgångar såväl i datorer och hårddiskar som i telefoner och webbtjänster” – Johannes Paulson, verksamhetsutvecklare på Kronofogden.

Kronofogden menar att tack vare den ökade populariteten hos kryptovalutor så ökar också chansen för att personer som har en skuld hos Kronofogden äger dessa. Något som man nu börjat ta vara på genom att lägga resurser för att försöka spåra, mäta ut och sedan sälja kryptovalutorna vidare för att dra in pengar som räknas till skuldinnehavarens betalning om Kronofogden har tipsats eller har misstankar om att en privatperson eller ett företag är innehavare av kryptovalutor vid utmätningen av en skuld.

”Eftersom du inte har pengarna på ett bankkonto knutet till ditt namn kan du handla i princip helt anonymt. Det har gjort bitcoin till ett populärt betalningsmedel bland kriminella. Vår förmåga att hitta och mäta ut bitcoin kan därför vara en viktig pusselbit i arbetet med att försvåra och motverka organiserad brottslighet ”- Johannes Paulson.

För den som känner sugen på lite Bitcoin eller helt enkelt vill följa auktionen och se vad slutpriset hamnar på så finns auktionen att hitta här och den avslutas den 19 oktober.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

5
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
flipdivingMarkusEriksebastian Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
sebastian
Gäst
sebastian

varför unte bara sälja på tradingsida?

Erik
Gäst
Erik

0.6 btc är värt ~25,000kr, 0.6 bcc är värt ~2000kr och högsta budet ligger på 41k just nu? vad fan håller de på med?

plame
Medlem
plame

Undrar detsamma, att ens lägga ett bud en vecka innan är ju sjukt riskabelt då kursen kan ändras radikalt på några minuter.

Medlem
Olle P

Någon vill väl gå till historien som den förste att köpa kryptovaluta på exekutiv auktion.
Värdet ligger, som vanligt, i proveniensen…

flipdiving
Medlem
flipdiving

Your site has a lot of useful information for myself. I visit regularly. Hope to have more quality items.
flip diving