Oculus Rift blir en av 2016 års största VR-lanseringar och i väntan på att konsumentversionen ska börja skeppas har de första omdömena kring modellen börjat hitta ut på Internet. I en detaljerad rapport på Reddit förklaras nu hur Oculus Rift Consumer Beta ECV7 känns och står sig mot de hetaste konkurrenterna.

Det är användaren Chaoss86 som säger sig fått chansen att testa den 7:e betaversion av Oculus Rifts konsumentmodell som med utvecklingsnamnet EVC7 ska ge en bra bild av den upplevelse konsumenter kan vänta sig. I sin rapport som publicerats på Reddit går testaren genom flera viktiga punkter som pixeldensitet, synfält, optiken, rörelsespårning och andra viktiga aspekter.

Se även:Vi testar Oculus Rift Crescent Bay – häftigast på CES 2015?

Summeringen är att konsumentversionen av Oculus Rift känns mer högupplöst än konkurrenter som HTC Vive och Gearvr samtidigt som det horisontala synfältet ska vara rejält förbättrat sedan Oculus Rift DK2. Synfältet ska vara något begränsat i överkant men ska ge en mer 4:3 känsla mot den tidigare porträttliknande känslan i DK2 och ge bredast synfält av de VR-headset skribenten testat.

fov vr

Överraskande bra ljud och efterlängtad IDP-funktion

Både optik och linser får god kritik där den nya IDP-funktionen också nämns som en gudsgåva. Möjligheten att ställa avståndet mellan dina pupiller ska vara väldigt effektivt när man testar olika spel och demos.

Själva enheten ska sitta väl på huvudet och komma med en ytfinish som inte samlar på sig damm eller mjäll samtidigt som de integrerade hörlurarna sägs ge förvånansvärt bra ljud.

Läs även:HTC Vive tar upp kampen med Oculus Rift – vi testar Valves VR-partner

Bland nackdelarna nämns viss känsla av skärmglans i kontrastrika scener men som inte sägs vara något större problem.

Tyvärr nämns inget om hur Oculus Rift ECV7 presterar under längre sessioner med tanke på illamående och andra bieffekter som ofta tillskrivs VR-glasögon. Medan en Reddit-användare knappast ska ses som en helt trovärdig informationskälla låter det som att Oculus VR kommer kunna visa upp ett VR-system med klara förbättringar under CES i Las Vegas nästa vecka. NordicHardware kommer att finnas på plats och göra vårt yttersta för att få en närmare titt på konsumentversionen av det efterlängtade VR-headsetet.

Källa: Reddit

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid