I kölvattnet av Sony och Nintendos nylanseringar på den portabla konsolmarknaden har nu ännu en tillverkare visat sitt intresse för denna marknad.
Kretstillverkaren VIA har tillkännagivit deras portabla VIA Eve konsol baserat på VIA Grace-plattformen. VIA Eve kan ses som den portabla konsolmarknadens svar på Xbox. En konsol som i grunden är PC-baserad och precis som Xbox bygger på x86-arkitekturen.
Specifikationerna på VIA Eve omfattar bland annat en 533 MHz Eden-N CPU, 133 MHz FSB, 128 MB DDR266, 20 GB HD, S3 Graphics UniChrome Pro grafikkrets och en 4″ TFT-display.
VIA trycker på att Eve är den kraftfullaste portabla konsolen på marknaden och den 4″ TFT-displayen klarar upplösningar på upp till 640×480 pixlar vilket ska göra den intressant även för filmuppspelning.VIA Eve är fortfarande under utveckling och VIA påpekar att specifikationerna kan komma att ändras innan dess lansering.
Personligen har jag svårt att se en marknad för denna konsol. VIA Eve är tänkt att spela vanliga PC-spel och det lär du knappast bli tal om några nyare titlar med tanke på dess begränsade prestanda.
Överlag är vi lite osäkra på hur VIA tänkt sig att Eve ska kunna konkurrera på konsolmarknaden men vi hoppas självklart på det bästa.


Läs mer om VIA Eve.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid