komplett_monsterdator

Nyligen hölls LAN-partyt ”The Gathering” i vårt grannland i väst, där Norska Komplett passade på att visa upp en monsterdator utöver det vanliga. Med ett värde på omkring 340 000 norska kronor och två högpresterande system innanför skalet är det dock allt annat än en dator för medelsvenson.

Vi har tidigare skrivit en nyhet om den monsterdator som tillverkaren Cooler Master visade upp på IFA förra året, som kombinerade ett högpresterande spelsystem tillsammans med ett mer strömsnålt mini ITX-system i samma chassi. Det som Komplett har visat upp på det norska LAN:et ”The Gathering” tar dock dubbelsystemskonceptet något längre, och trycker in två extremt högpresterande system i ett paket. I ett Red Harbinger Cross Desk-chassi har Komplett tryckt in två system, varav ett är anpassat för datorspel och det andra är en högpresterade arbetsstation av rang.

komplett_gathering_2

Det spelanpassade systemet bygger kring ett Rampage IV Black Edition från Asus, med en 6-kärnig vattenkyld Intel Core i7-4960X och 64 gigabyte DDR3-minne från Kingston. Grafikkraften kommer sedan från inte mindre än fyra Geforce GTX 780 Ti från MSI, även dessa vattenkylda. Lagring finns i form av totalt 2 terabyte SSD-lagring levererat i ett antal Samsung SSD 840 EVO, samt en uppsättning Seagate SSHD med totalt 16 terabyte utrymme. För att driva den här delen av systemet används ett Corsair AX 1200i-nätaggregat tillsammans med ett Corsair AX 760i, för totalt 1 960 watt.

komplett_gathering_3

Som om inte det var tillräckligt så finns ju dock ytterligare en del av systemet, som klämmer in dubbla Intel Xeon E5-2695 v2-processorer på ett Asus Z9PED8 WS-moderkort, för totalt 24 kärnor eller 48 trådar. Till detta har Komplett tryckt in inte mindre 256 gigabyte DDR3 ECC-minne och 16 terabyte SAS-lagring från Sandisk, utöver en 512 gigabytes Samsung SSD 840 Pro. Som grafikkort används ett PNY Quadro K5000D med 2 gigabyte GDDR5-minne, och systemet drivs av ytterligare ett Corsair AX 1200i. Även det här systemet är vattenkylt.

komplett_gathering

Systemen drev tre stycken Asus PQ321QE-skärmar med 4K-upplösning och en skärmyta på 31,5 tum styck, för en total upplösning på 6 480 x 3 840 pixlar med skärmarna monterade i porträttläge. Dessutom användes en full uppsättning gamingtillbehör från Logitech, med ett mekaniskt G710-tangentbord, en G502-mus och headsetet G35.

Vem skulle ha nytta av en sådan här uppsättning? Förmodligen inte en enda levande människa på jorden, men det är alltid kul att få se modern hårdvara drivas till sin spets. Med en beräknad prislapp på cirka 340 000 norska kronor, eller omkring 378 000 svenska, kommer nog även den mest extrema entusiasten tänka sig för lite extra innan plånboken öppnas.

Relaterade artiklar

Annons

5
Leave a Reply

Please Login to comment
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
mcnaldoFaulistoMarquzzMiniMaleNTommmy Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Tommmy
Gäst
Tommmy

Dax att hitta sig en rik sugarmama 😆

MiniMaleN
Gäst
MiniMaleN

MAn tycker ju att dem borde tävla ut den där burken! 😉 😆

Marquzz
Medlem
Marquzz

Gillar detta med datorn i skrivbordet så där. Vette 17 om det skulle vara så populärt hemma dock 😉

Kul att de trycker in allt de bara kan. Ingen skulle dock märka någon skillnad mellan denna och en mycket mycket billigare maskin, men roligt att köra benchmarks på antar jag 🙂

Faulisto
Medlem
Faulisto

Titan Black hade nog varit mer korrekt för ett sånt här bygge.

Mikael
Medlem
Mikael

Och det enda jag tänkte på när jag såg bilderna var vilka störande hack det var i bakgrundsbilden på skärmarna…