Small preview image

Komplett har länge haft ett starkt grepp om PC-försäljningen i Sverige, samt övriga norden. Även om det finns många starka konkurrenter har Komplett seglat upp som nordens största nätbutik och under november månad har man nu befäst denna position ytterligare. Man har meddelat att man i slutet på november sålt över 240 000 datorer under 2008 vilket redan är ett nytt rekord för butiken med en månad kvar av försäljningsåret. Att en av de största konkurrenterna i Sverige, Datorbutiken.com, gick i konkurs under november månad har knappast varit negativt för Komplett.


Läs mer i Kompletts pressmeddelande;



PC-försäljningen slår rekord på Komplett!


Nordens största nätbutik påvisar en stark ökning i sin PC-försäljning vid utgången av november 2008. Fler och fler i hemmen får en egen PC eller uppgraderar till senaste modell.


2008 är ett rekordår när det gäller försäljning av PC för oss, säger Ulf E. Andersen, Inköpsdirektör på Komplett. Till och med utgången på november månad har närmare 240 000 PC sålts via våra nätbutiker i Sverige, Norge och Danmark. Det betyder att vi i snitt säljer mer än 700 PC varje dag, året runt. Med denna volym är vi självklart väldigt konkurrenskraftiga på pris.


Komplett erbjuder alla kända varumärken som efterfrågas på marknaden. Vi har mer än 20 000 kvadratmeter lager och ett brett sortiment i lager för att kunna leverera effektivt och snabbt ut till våra kunder. Detta är ett viktigt konkurrensmedel idag. I år har det också kommit nya, spännande modeller på marknaden som exempelvis netbooks eller mini-PC som den också kallas. Detta nya segment attraherar nya målgrupper eller ses ofta som PC nr 2 i hemmen.


Förutom att erbjuda kända varumärken är Komplett också Nordens största lokala PC-tillverkare. Komplett tillverkar över 30 000 Komplett-PC varje år för den avancerade PC-kunden. Med den senaste teknologin och de senaste komponenterna ”skräddarsyr” kunden sin egen PC, precis så som han eller hon önskar.


Andra faktorer som påverkar denna fina försäljningsutveckling är synligheten i marknaden. Fler och fler kunder upptäcker fördelarna att handla på nätet. Fördelarna är många, stor valmöjlighet, snabba leveranser och öppet 24 timmar om dygnet är några av dem, avslutar Ulf E. Andersen.


Om Komplett:
Komplett ASA är en ledande aktör inom näthandel, med 12 nätbutiker i 6 europeiska länder. I Sverige har Komplett AB nätbutikerna Komplett.se samt inWarehouse.se samt distributörsverksamhet genom Komplett.af. Komplett säljer datorer, datakomponenter samt hemelektronik och har närmare 700 000 aktiva kunder. Koncernen omsätter ca 6 miljarder SEK och har varor på eget lager motsvarande
400 miljoner SEK. Läs mer på
www.komplett.com.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid