Kompakta MSI GUS ansluter entusiastgrafikkort till din laptop

Entusiastgrafik till alla Thunderbolt 3-kompatibla datorer

0

MSI är står näst på tur för att lansera en extern grafikkortslösning. GUS är en dockningsstation för Thunderbolt 3 i ett extra kompakt format.

Sedan Intel introducerade Thunderbolt 3-gränssnittet med officiellt stöd för externa grafiklösningar har vi fått se ett antal häftiga lösningar för både stationära och bärbara datorer. Tanken är att du ska kunna ansluta din smidiga bärbara dator till ett kraftfullt grafikkort när du kommer hem, och spela med prestanda i klass med en stationär. Det går även att använda samma teknik för att utöka små stationära datorer som Intel NUC eller Gigabyte Brix, som annars är begränsade till den GPU som finns inbyggd i processorn.

Kompakt och universell

MSI:s lösning kallas GUS, och kommer i ett förhållandevis kompakt och slimmat format, åtminstone jämfört med konkurrenter som Razer Core eller Powercolor Devil Box. Inuti det svartröda kabinettet kan du montera valfritt grafikkort från AMD eller Nvidia. Den enda möjliga begränsningen är nätaggregatet på 500 watt, vilket ska räcka till alla nuvarande entusiastgrafikkort på marknaden. På plats på CES 2017 får vi se GUS användas tillsammans med ett Geforce GTX 1080 och en Intels Skull Canyon-NUC NUC6i7KYK.

Förutom storleken skyltar MSI med att GUS är en universal lösning som inte är bunden endast till företagets egna produkter. Dockan kommer fungera med alla Thunderbolt 3-kompatibla datorer, förutsatt att datortillverkaren tillåter externa grafiklösningar i sitt UEFI. Med det sagt så har lösningar som Razer Core och Powercolor Devil Box visat sig fungera med datorer från flera olika tillverkare, men det är en frisk fläkt att MSI aktivt marknadsför GUS mot en bredare grupp användare.

Prislappen är fortfarande oklar, men mer information bör dyka upp i samband med lanseringen någon gång under årets andra kvartal.

Andra nyheter från CES 2017

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid