Namnet på nästa generations APU-enheter från AMD sägs ha läckts. Det hävdas även att TSMC börjat arbeta på två nanometers tillverkningsteknik och Noctua menas lansera en helsvart version av en fläkt som tog fyra år att utveckla.

Under förra veckan kom det ny information om TSMC:s framsteg när det kommer till att utveckla nya tillverkningsprocesser. Familjenamnet för AMD:s framtida APU-enheter sägs ha röjt och Noctua kommer att lansera en storsäljare i en helsvart upplaga som del av Chromax-serien.

 

Ryzen 9 4900H

Cézanne med Zen 3 sägs efterträda AMD Renoir

Ett nytt rykte hävdar att ”Cézanne” bli namnet på den processorfamilj som efterträden AMD:s Renoir-processorer. Det hävdas röra sig om processorarkitekturen Zen 3 och grafikarkitekturen RDNA2 och en förfinad sju nanometers tillverkningsprocess.

Läs mer hos Techpowerup.

 

TSMC hävdas starta utvecklingen av 2 nm

Enligt en ny rapport ska Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) nu har påbörjat utvecklingen av en ny tillverkningsprocess nere på två nanometer (nm). Inga uppgifter om hur pass högre transistortäthet vi kan komma att förvänta oss av den kommande tillverkningsprocessen har dock angetts. Däremot förväntas fem nanometers tillverkningsprocess erbjuda mellan 84 och 87 procent högre transistortäthet jämfört med dagens sju nanometer.

Läs mer hos Techpowerup.

 

Noctua NF-A12x25 kommer i helsvart utförande

Noctuas fläktmodell NF-A12x25 ska ha tagit tillverkaren fyra år att utveckla. Fläkten fick motta positiv kritik när den först lanserades. Dock håller den det klassiska Noctua-färgschemat som kanske inte nödvändigtvis faller alla i smaken.

Nu har dock hemsidan OC3D fått bekräftat att en Chromax-version av fläkten kommer att lanseras under sommaren. Detta innebär att vi kommer att få se en helsvart upplaga av denna högpresterande fläkt som förhoppningsvis blir lite lättare att passa in i en dator där även utseendet har betydelse.

Läs mer hos OC3D.

 

Motorola släcker flaggskepps-törst med Edge+

Motorola är tillbaka på flaggskeppsmarknaden efter flera års uppehåll. Nya Edge+ konkurrerar med de bästa. Det inkluderar en 90 Hz-skärm med skarpt rundade sidor, ett Qualcomm Snapdragon 865-chipset, 12 GB RAM och sist, men absolut inte minst, en hörlursport.

Läs mer hos vår systersajt Surfa.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid