Vi har fått in massor av tips om det här men ville vänta på officiell bekräftelse från Microsoft. Nu har vi i alla fall fått det bekräftat: Källkoden till delar av Windows NT4 och Windows 2000 har läckt ut på Internet.

Varför är detta intressant då? Jo dels så är ju Windows källkod en helig gral ungefär som att Coca Colas recept också är en helig gral. För det andra så kan det eventuellt betyda fler elakartade virus osv.

En av de saker som sägs vara inkluderat i läckan är hela källkoden till Internet Explorer 6.0 för Windows 2000. Det låter inte all får lovande med tanke på säkerheten.

Vi har hört många kreativa konspirationsteoretiker hittills. Allt från att Microsoft medvetet vill försämra säkerheten i NT4/2000 för att folk ska uppgradera till XP till att läckan inte alls är riktigt källdkod utan bara ett sätt för Microsoft att kunna få något att skylla på i dessa dagar av förseningar (HL2-teorin går igen).
Har ni några roliga teorier kan ni ju delamed er. Och glöm inte att dra på foliehattarna annars kan [i]dem[/i] lyssna av er…

Läsmer här.

  • Kommentera i forumet
    Annons
  • Leave a Reply

    Please Login to comment
      Subscribe  
    Notifiera vid