Kingston är en av de större tillverkarna av RAM-minne idag och har fått fram världens snabbaste minnen för bärbara med SO-DIMM-standard. Minnena går i hela 2133MHz 9-11-9-27 med en spänning på 1.5 V som är en bit under det max tillåtna för Sandy Bridge minneskontroller på 1.65 V.

Kingstons nya minne kommer att säljas till konsumenter och tillverkare i par av 2 st 2GB SO-DIMM PC3-17000, och har även fått tummen upp av Intel och kommer med Intel XMP-certifiering. För att få certifieringen testade Kingston sinna minnen i det ännu olanserade ASRock HD65-MXM och en Intel Core i7-2920XM.

Kingston_HyperX_SODIMM_350

Minnena kommer förutom med den höga frekvensen 2133MHz, med timings på 9-11-9-27 och en spänning på endast 1.5 V, vilket borde göra dom tillräckligt strömsnåla för att vara attraktiva att ha i en bärbar dator. Vi förväntar oss inte att se minnen med sådana specifikationer i varje bärbar därute då processor och styrkrets måste stödja dem, men för den portabla arbetsstationen eller spel/entuasistdatorn är det definitivt att alternativ.

Standard idag är att utrusta en bärbar dator med minnen som går i 1333 MHz, men med minnen på 2133 MHz får man ett rejält lyft i bandbredd på hela 33.32 GB/s mot 20.8 GB/s. Nu har vi svårt att se vilken nytta de här faktiskt gör i applikationer men någon nisch borde finnas.

Källa: BrightSideOfNews

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Tempel Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Tempel
Medlem
Tempel

Trevligt med minnen som håller sig under det tillåtna till skillnad från de flesta ”entiuast”minnen som gärna är en hel del övervoltade.