Small preview image

Assembly 08 har just avslutats och det visade sig bli ett mycket produktivt event. Speciellt för överklockarna Marcus ”Kinc” Hultin och Petri ”SF3D” Korhonen.  De två överklockade i ASUS monter och lyckades göra ordentlig skada på ORBen och i Hall Of Fame. Deras vapenarsenal bestod av tre ASUS ENGTX280 TOP och ett ASUS Striker II Extreme moderkort som huserade en Intel Core 2 Extreme QX9770 processor.



Kylningen som användes var givetvis flytande kväve. Både grafikkorten och processorn. Prestandatestet var inte helt oväntat 3DMark Vantage och målet var att plocka hem de bästa resultaten i alla fyra deltesterna. Vilket man också gjorde. Ett och ett föll rekorden: Entry, Performance, High och Extreme. Det är inte så lätt som det låter dock, för varje kategori kräver sin speciella tweakning och inställningar. Bara för att en uppsättning fungerade i en kategori behöver det inte betyda att den fungerar i nästa.



Entry rekordet pressades till E55139 poäng. I denna kategori var processorn överklockad till 5756MHz. Man gick raskt vidare till Performance kategorin där man faktiskt höll processorn i samma hastighet. Grafikkortens frekvenser var 950MHz GPU, 1950MHz shader klock och 1300MHz minnesklock. Det resulterade i ett resultat på P29650 poäng.



Nästa var High kategorin där processorklockfrekvensen var tvungen att sänkas till 5600MHz och GPU-klocken till 935MHz, medan grafikkortsminnet och shaderenheterna fortfarande hölls vid 1300MHz resp. 1950MHz. Detta gjorde det möjligt för duon att nå ett resultat på H24420 poäng. Det tredje rekordet för eventet.



Sist men absolut inte minst var det dags för Extrem-kategorin som lägger enorm belastning på hela systemet och speciellt grafikkorten. I motsats till vad du kanske trodde är det faktiskt möjligt att pressa processorn högre i detta test, upp till 5800MHz för Kinc och SF3D. Vi är inte helt hundra på vilken klockfrekvens GPUerna kördes i under rekordnoteringen, men vi förmodar att de var i paritet med de frekvenserna som användes i High kategorin. Resultatet landade till slut på X18525 poäng, det fjärde rekordet som cementerade en imponerande helg av Live-överklockning.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid