Small preview image

Den välrenomerade överklockningstrion gjorde under helgen de första officiella överklockningsförsöken med ASUS senaste, och ganska udda, skapelse, ROG Xpander. Expansionsmodulen till moderkortet ASUS Rampage III Extreme gör det möjligt att testa 4-vägs SLI med bland annat GeForce GTX 480, vilket var just vad man gav sig på under helgen. Trots några riktigt fina resultat i 3DMark-sviten blev just 3D-testerna inte fullt så lyckade som man tänkt sig, enligt en felande modifikation på ett av korten vad det verkar. Men trots detta han man med världsrekord och lite andra roliga resultat.



Världsrekordet kom i CPU-testet Pifast och har med andra ord inget med grafikkorten att göra. Men med en CPU-klockfrekvens på 6 668 MHz kunde man stoltsera med ett slutresultat på 12,7 sekunder vilket är den snabbaste tiden i världen till dags datum.



ASUS gettolösning för att få 4-vägs SLI att fungera på Rampage III Extreme verkar också fungera ganska väl där man nådde bland annat ett 3DMark Vantage-resultat på P57648 med fyra ASUS GeForce GTX 480-kort överklockade till 1 003 MHz GPU samt 2 006 MHz shader och 4 604 MHz minne.



Mer information om resultaten och bilder frå överklockningseventet finns att hitta på XtremeSystems.org.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid